Πώς να κάνεις καλύτερο πακετάρισμα για ταξίδι

Τόσα πολλά να δεις και τόσος λίγος χρόνος. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από διαφορετικές γωνιές που η καθεμία θα σου προσφέρει και κάτι άλλο. Είτε είναι ανάμνηση είτε γνώση είτε μάθημα ζωής.

Όταν ταξιδεύεις έχεις δύο επιλογές: ή θα πας σε όλα τα τουριστικά μέρη και αξιοθέατα που έχεις σημειώσει στον ταξιδιωτικό σου οδηγό 2 μήνες πριν το ταξίδι ή θα πας να ζήσεις σαν ντόπιος.

Η διαφορά ανάμεσα στον τουρίστα και στον ταξιδιώτη είναι πολύ λεπτή, κάποιοι δεν την καταλαβαίνουν καν. Μπορεί λοιπόν ο ορισμός τους στα λεξικά να είναι παρόμοιος, στο πρακτικό όμως κομμάτι δεν μοιάζουν καθόλου.

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και παρά την γενικότερη κατάσταση, λίγο πολύ κάπου θα πας. Το να ξέρεις τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές και τι είναι περιττό, θα σου λύσει τα χέρια. Φτιάξε βαλίτσα έξυπνα, μεθοδικά και μην «φορτώνεσαι» με πιθανά outfits ή πράγματα που... μπορεί να σου χρειαστούν. Πάρε τα απαραίτητα και θα με θυμηθείς!

Οι διακοπές είναι για χαλάρωση, ξεγνοιασιά και χαρά! Μην παιδεύεσαι!

Τσέκαρε τα ακόλουθα χρήσιμα tips για να πακετάρεις ως ταξιδιώτης και όχι ως τουρίστας:

  • Η σωστή βαλίτσα είναι το Α και το Ω

Η μικρή βαλίτσα τρόλεϊ καμπίνας (carry-on) είναι μία από τις σημαντικότερες «επενδύσεις» που πρέπει να κάνει κάθε ταξιδιώτης. Φρόντισε να είναι καλής ποιότητας και προτίμησε μία από σκληρό υλικό και όχι υφασμάτινη, καθώς το περιεχόμενό της προστατεύεται καλύτερα.

  • Ξεκίνησε με τα απαραίτητα

Και όταν λέμε απαραίτητα εννοούμε ταυτότητα ή διαβατήριο, πορτοφόλι, πιστωτικές κάρτες, δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας φάρμακα, κινητό και τυχόν αποδεικτικά κρατήσεων (ξενοδοχείο, μουσεία κ.λπ.).

  • Μην παίρνεις παραπάνω ρούχα απ'όσα πραγματικά χρειάζεσαι

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεχειλίσεις τη βαλίτσα με ρούχα… προληπτικά με τη λογική να έχεις εναλλακτικές αν συμβεί κάτι. Συνήθως στην επιστροφή τα περισσότερα είναι αφόρετα! Σέταρε τα ρούχα σου από πριν και πάρε μαζί σου μόνο αυτά που όντως θα φορέσεις. - Αα και πάρε μόνο τα must καλλυντικά, όχι 182039 προιόντα χωρίς καμία ουσία ή χρησιμότητα.

  • Αξιοποίησε τις υφασμάτινες σακούλες των παπουτσιών ή των τσαντών

Επίλεξε τα ρούχα που θα συνδυάσεις και τύλιξε τα σε ρολά. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα ανά σύνολο στις υφασμάτινες θήκες και έτσι θα έχεις έτοιμα outfits ανά συσκευασία δίχως τσαλάκωμα.

  • Εκμεταλλεύσου τον κενό χώρο στη βαλίτσα σου

Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς με έξυπνο τρόπο τον κενό χώρο που συνήθως απομένει στις γωνίες και στα πλάγια της βαλίτσας, τοποθετώντας εκεί εσώρουχα, κάλτσες και οτιδήποτε άλλο δεν πιάνει πολύ χώρο. Τα μικρά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα φορτιστές, μπορείς να τα βάλεις και μέσα στα παπούτσια.

  • Επένδυσε στις ουδέτερες αποχρώσεις και τα κλασικά prints

Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην προετοιμασία της βαλίτσας, επίλεξε κατευθείαν τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχεις σε ουδέτερες αποχρώσεις (λευκό, μαύρο, γκρι, μπεζ) και κλασικά prints όπως οι ρίγες και τα πουά, που συνδυάζονται πιο εύκολα μεταξύ τους.

  • Το πρακτικό πακετάρισμα των κοσμημάτων

Αν δεν θέλεις να πακετάρεις χύμα τα κοσμήματα σε ένα τσαντάκι και να μπερδεύονται μεταξύ τους, συσκεύασε τα οργανωμένα στις ειδικές θήκες για τα φάρμακα. Πρακτικό και εύκολο.

  • Χρησιμοποίησε πλαστικές μεμβράνες για να καλύψεις τα μπουκάλια

Σε πόσους δεν έχει τύχει να ανοίγουν τη βαλίτσα και να ανακαλύπτουν πως το σαμπουάν ή κρέμα σώματος άνοιξε και τα έκανε όλα χάλια; Για να μη συμβεί ξανά το ίδιο, η λύση είναι να καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη τις καλλυντικές συσκευασίες που θα πακετάρεις μαζί σου... και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

  • Η λύση για τα παπούτσια

Αν ψάχνεις εναλλακτική λύση για το πακετάρισμα των παπουτσιών, μπορείς αντί για πλαστικές σακούλες να χρησιμοποιήσεις τα πλαστικά καπελάκια που βάζουμε στο ντους.

  • Αντικατάστησε τα αντικείμενα με εφαρμογές

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεσαι ούτε το σημειωματάριο, ούτε το ημερολόγιο, ούτε το βιβλίο, ούτε καν τον ταξιδιωτικό οδηγό όταν διαθέτεις smartphone. Όλα τα applications στο χέρι σου χωρίς έξτρα βάρος.

Μην ξεχνάς! Ο ταξιδιώτης βρίσκεται εκεί για την εμπειρία. Δεν θέλει απλά να δει πράγματα, θέλει να τα ζήσει! Καλές διακοπές!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM