Οι New York Times έκαναν αφιέρωμα στα ελληνικά νησιά (pics)

Οι New York Times με ένα αφιέρωμα τους για τα ελληνικά νησιά, προτρέπουν τους αναγνώστες τους να διαλέξουν το κατάλληλο νησί για εκείνους.

«Η Ελλάδα έχει 227 νησιά. Ορίστε πώς να διαλέξετε», είναι ο τίτλος του άρθρου της δημοσιογράφου, Caterina Hrysomallis.

Το να διαλέξεις πού θα πας εξαρτάται από πού θα έρθεις, πόσο χρόνο έχεις αλλά και τον τύπο των διακοπών που θες να κάνεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Ελλάδα έχει 6 κύριες νησιωτικές περιοχές και εκεί καταλήγουν οι περισσότεροι τουρίστες που φτάνουν στη χώρα.

Ας δούμε πως μπορείς να διαλέξεις το κατάλληλο ελληνικό νησί για τις διακοπές σου:

Νησιά του Σαρωνικού, για πιο αργούς ρυθμούς

Από την Αθήνα, τα νησιά του Σαρωνικού είναι 1-2 ώρες μακριά με το πλοίο και προσφέρουν μια βολική απόδραση για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο. Αν ψάχνεις ηρεμία και απλότητα, rustic και χωρίς αμάξι, η Ύδρα είναι ιδανική με τα λιθόστρωτα δρομάκια της. Η Αίγινα έχει πολλά ψαροχώρια και τα ταβέρνες, ενώ πρέπει να επισκεφτείς τον Ναό της Αφαίας.

 

Κυκλάδες και Κρήτη, για πάρτι

Εκεί φτάνεις με πλοίο αλλά και αεροπλάνο. Ο Μύκονος και η Ίος είναι δημοφιλείς νησιά για τη νυχτερινή τους ζωή αλλά και τα beach bar τους. Η Πάρος με τα λευκά και μπλε σπιτάκια είναι γεμάτη ζωή και καφέ. Η Σαντορίνη προσφέρει ηφαιστειακή θέα και πολυτελή ξενοδοχεία. Στην Κρήτη θα βρεις παραδοσιακά προϊόντα και περιπάτους που δεν θα ξεχάσεις.

 

Νησιά του Ιονίου, για την αρχιτεκτονική

Η Κέρκυρα έχει οικοδομηθεί με επιρροές από τους Βενετσιάνους, τους Γάλλους και τους Άγγλους. Οι πόλεις είναι πολύχρωμες, ζωγραφισμένες με ζεστή παλέτα από κίτρινο, ροζ και πορτοκαλί χρώμα. Αν θες να τα συνδυάζει όλα, η Κεφαλλονιά είναι ιδανική. Λόφοι, παραλίες, γραφικές πόλεις, καταγάλανα νερά.

αφιέρωμα

 

Δωδεκάνησα, για τις παραλίες

Το νησί του Ιπποκράτη, η Κως είναι γνωστή για την ιστορία, τις παραλίες και το windsurfing. Ακόμη, τα θρησκευτικά μνημεία αξίζουν την επίσκεψή σου.

 

Σποράδες, για πεζοπορία και φύση

Η Σκιάθος και η Σκόπελος έχουν πλούσια βλάστηση και είναι πιο εύφορες από άλλα νησιά. Το πευκοδάσος της Σκιάθου φτάνει μέχρι τη θάλασσα, στις Κουκουναριές. Στη Σκόπελο θα συναντήσεις την πιο ψηλή εκκλησία, τον Άγιο Ιωάννη, όπου θα έχεις μια υπέροχη θέα της Αλόννησου.

αφιέρωμα

 

Βόρειο Αιγαίο, για ξεκούραση

Στην Ικαρία θα βρεις το μυστικό της μακροζωίας. Στη Χίο θα πιεις μαστίχα και στη Λέσβο ούζο. Το φυσικά σπα της περιοχής θα διώξουν το στρες σου, καταλήγει το διθυραμβικό άρθρο.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα