Αλλάζει το κλάμπινγκ στην Ίμπιζα, στέλνοντας κόσμο στην Μύκονο! (pics)

... Μέχρι νεοτέρας φυσικά, για να συνεχίσω απ' τον τίτλο. Οι Ισπανοί «αγρίεψαν» και αν στην Ελλάδα, ακόμα, το μόνο που απαγορεύεται είναι το κάπνισμα εντός κλαμπ/μπαρ/καφέ/εστιατορίου, στην Ίμπιζα τα πράγματα εφεξής γίνονται πολύ δύσκολα. 

Ποτοαπαγόρευση 

Σύμφωνα με νέο νόμο, τα μαγαζιά δεν θα πωλούν πλέον αλκοόλ από τις 9μιση το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, δεν θα υπάρχουν happy hours και αυτόματοι πωλητές για αλκοόλ, ενώ το «balconing», μια συνήθεια κατά την οποία μεθυσμένοι τουρίστες πηδούσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους πλέον θα τιμωρείται με πρόστιμο που θα φτάνει τις 60.000 ευρώ και το ξενοδοχείο θα τον διώχνει αμέσως.

Το τελευταίο βέβαια θεμιτό είναι, καθώς μόνο το καλοκαίρι του 2018 5 άτομα πέθαναν αφού επιδόθηκαν στο «balconing», ενώ τραυματίστηκαν 11. Παράλληλα, όποια επιχείρηση αρνηθεί να συμμορφωθεί με το νέο κανονισμό μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο που θα φτάνει τις 600.000 ευρώ και θα κινδυνεύει και με λουκέτο τριών ετών.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού 

Ο Υπουργός Τουρισμού, Iago Negueruela δήλωσε σχετικά πως: «Οι Βαλεαρίδες Νήσοι θα είναι το πρώτο μέρος στην Ευρώπη που θα λάβει δραστικά μέτρα απέναντι στην υπερβολή των τουριστών. Είναι εξαιρετικός νόμος για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό το μέρος. Θα βοηθήσει τόσο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ίδιους τους τουρίστες που θέλουν να το επισκεφτούν».

TIP

Όπως είναι ευνόητο, κανείς -μα κανείς- δεν είναι υπέρ αυτών των αλλαγών. Η Ίμπιζα θεωρείται το απόλυτο clubland στην Ευρώπη, μαζί με την Μύκονο. Συγκεντρώνει τουρισμό, το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών της τουλάχιστον, ακριβώς διότι αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για κλάμπινγκ. Όπως, εξάλλου, αν μιλάμε για Ευρώπη, το Βερολίνο τον χειμώνα. Ελπίζουμε απλώς οι Ισπανοί να μη δώσουν... ιδέες και στους δικούς μας (Mr Χάρη Θεοχάρη -είναι ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας- ακούτε; Η Μύκονος μετά θα διεκδικήσει την ανεξαρτησία της και καλά θα κάνει, εδώ που τα λέμε).

EXTRA TIP

Ως Έλληνες, πάντως, ευχαριστούμε Σπανιόλοι. Muchas gracias!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Ισπανία: Τι είναι το φαινόμενο καπουτσίνο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM