Τσαρούχας: «Υπάρχουν πάνω από 1.000 καταγγελίες στο ΣΕΗ για παρενόχληση»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση και την σχετική διαδικασία

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον καλλιτεχνικό χώρο με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», έχοντας σε τηλεφωνική σύνδεση τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνψν Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλη Τσαρούχα.

Τι αποκάλυψε ο Πασχάλης Τσαρούχας

Σύμφωνα με όσα είπε ο ηθοποιός, το βράδυ της Τετάρτης (3/2), συγκροτήθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με πρόεδρο τον ίδιο.

Ο κ. Τσαρούχας αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής, πως καθημερινά έρχονται στο ΣΕΗ δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή ψυχολογική βία.

Μάλιστα, σόκαρε ο αριθμός των καταγγελιών που έχουν καταφτάσει στο ΣΕΗ μέχρι τώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πασχάλης Τσαρούχας είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες! Είναι πάνω από 1000 αυτή τη στιγμή. 10 με 1 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο».

Όσα είπε ο ηθοποιός για την διαδικασία που ακολουθείται

Και συνέχισε λέγοντας: «Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από εχθές το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε».

Δείτε to σχετικό απόσπασμα:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM