Αντώνης Καλογιάννης: Πέθανε ο αγαπημένος τραγουδιστής

Ο μουσικός Αντώνης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών έπειτα από ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Αντώνης Καλογιάννης, ένας καλλιτέχνης που ξεχώρισε και θα τον θυμόμαστε για πάντα για την εξαιρετική του χροιά.

Η πορεία του στο τραγούδι

Το 1966 τον Αντώνη Καλογιάννη ανακάλυψε ο τεράστιος  Μίκης Θεοδωράκης και έτσι, έδωσε τις πρώτες του συναυλίες στην τότε Σοβιετική Ένωση και αμέσως μετά στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 έφυγε στο εξωτερικό μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και αφού δημιούργησαν μια λαϊκή ορχήστρα, ξεκίνησαν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στον αγώνα κατά της Χούντας.

Το 1970 αποφυλακίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης και μαζί του έδωσαν πάνω από 500 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, κάνοντας γνωστή την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα.

Ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του αγαπημένου τραγουδιστή ήταν η ηχογράφηση του «Πνευματικού Εμβατηρίου» του Άγγελου Σικελιανού και το «Κατάσταση Πολιορκίας» το 1970, μαζί με την Μαρία Φαραντούρη, καθώς και του «Ήλιος και Χρόνος / Επιφάνεια Αβέρωφ» το 1975.

Η στροφή του στο ερωτικό τραγούδι

Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα και ερμήνευσε σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα. Ο Αντώνης Καλογιάννης και η ιδιαίτερη φωνή του συνδέθηκαν άρρηκτα με τον έρωτα. Και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι την δεκαετία του 80' ο ίδιος έκανε στροφή σ' αυτό και καθιερώθηκε ως ερωτικός τραγουδιστής.

Οι συνεργασίες που άφησαν ιστορία

Επίσης, ο Αντώνης Καλογιάννης συνεργάστηκε με μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα του χώρου, όπως οι εξής συνθέτες: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μάριος Τόκας κ.ο.κ.

Ενώ αλλησμόνητες θα μείνουν και οι συνεργασίες του με κορυφαίους Έλληνες ποιητές στιχουργούς όπως ενδεικτικά οι: Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Τάσος Λειβαδίτης, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Image removed.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM