Κορονοϊός: Κάρολος και Καμίλα έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του θρόνου στη Μεγάλη Βρετανία, και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα έκαναν σήμερα (10/02) την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, το Κλάρενς Χάουζ.

Ο 72χρονος πρίγκιπας Κάρολος ακολούθησε το παράδειγμα της μητέρας του, της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, και του 99χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου –οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο τον Ιανουάριο– και έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η σχετική ανακοίνωση

«Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν τα πρώτα τους εμβόλια κατά της Covid-19», ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ σε σύντομη ανακοίνωση, δίχως ωστόσο να διευκρινίζει πότε ακριβώς εμβολιάστηκαν.

Ο πρίγκιπας είχε βρεθεί θετικός στον ιό τον Μάρτιο

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας –δηλαδή πέρυσι τον Μάρτιο–, αλλά δήλωσε πως ήταν τυχερός, καθώς εμφάνισε μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα και η υγεία του αποκαταστάθηκε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην κατοικία του στη Δυτική Αγγλία, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δηλώσει ότι ήταν «πολύ χαμηλά στην λίστα» για ένα εμβόλιο, τονίζοντας βέβαια πως «σίγουρα» θα το έκανε.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια αρνείται να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τέτοια ζητήματα υγείας, λέγοντας ότι αποτελούν προσωπικό ζήτημα, ωστόσο ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να αποφύγουν τις όποιες εικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM