Νέος χωρισμός στο παλάτι- Η πέτρα του σκανδάλου και η ανακοίνωση (pics)

Το 2019 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την βασίλισσα Ελισάβετ, όμως και το 2020 φαίνεται πως συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Πρώτα με το Megxit και τώρα ο χωρισμός του εγγονού της, Πίτερ Φίλιπς.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο μεγαλύτερος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, Πίτερ Φίλιπς και η γυναίκα του Ότομ, χωρίζουν μετά από 12 χρόνια γάμου. Ο 42χρονος Πίτερ και η 41χρονη Ότομ, ενημέρωσαν τις οικογένειές τους για την «φιλική» απόφασή τους να χωρίσουν στο τέλος του περασμένου έτους. Αποφάσισαν πως ήταν «η καλύτερη πορεία δράσης για τα δύο τους παιδιά και την μεταξύ τους φιλία».

Η δήλωση εκδόθηκε από εκπρόσωπο του ζευγαριού σήμερα το πρωί. Αποκαλύπτει πως το πρώην ζευγάρι παραμένει στο Γκλουτσεστερσάιρ, προκειμένου να φροντίζουν από κοινού τα δύο τους παιδιά, την 9χρονη Σαβάνα και την 7χρονη Ίσλα. Η Ότομ, που μεγάλωσε ως ρωμαιοκαθολική, έγινε δεκτή στην Εκκλησία της Αγγλίας, πριν από τον γάμο της το 2008 με τον Πίτερ Φίλιπς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο Γουίνδσορ. Εκεί όπου παντρεύτηκαν και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ. Εάν η Ότομ παρέμενε ρωμαιοκαθολική, ο Πίτερ θα έχανε την θέση του στην σειρά διαδοχής στον θρόνο. Μάλιστα, όταν γεννήθηκε ήταν 5ος στη σειρά, ενώ τώρα είναι 15ος. Τα δυο τους παιδιά είναι πολύ δεμένα με τα ξαδέρφια τους, πρίγκιπα Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ και συχνά ο φακός τους έχει καταγράψει σε βασιλικά γεγονότα, όπου ο ένας πειράζει τον άλλον διαρκώς.

Πάντως, ο χωρισμός αυτός είναι ένα γεγονός που έχει πικράνει και στενοχωρήσει πολύ την βασίλισσα Ελισάβετ, που διατηρεί μια άψογη σχέση με την σύζυγο του εγγονούς της.

Είναι το τελευταίο από μια σειρά εκρηκτικών εξελίξεων στην βασιλική οικογένεια, μετά την απόφαση του πρίγκιπα Άντριου να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του εν μέσω του σκανδάλου Επστάιν αλλά και την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Χωρισμός Πίτερ-Ότομ: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αναφέρεται: «Μετά την ενημέρωση της Αυτού Μεγαλειότητας, βασίλισσας Ελισάβετ και των μελών και των δύο οικογενειών, ο Πίτερ και η Ότομ συμφώνησαν από κοινού να χωρίσουν. Είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτή ήταν η καλύτερη πορεία δράσης για τα δύο τους παιδιά και την συνεχιζόμενη φιλία τους. Η απόφασή τους να χωρίσουν και να μοιραστούν την επιμέλεια, προέκυψε μετά από μήνες συζητήσεων. Παρόλο που είναι λυπηρό, είναι μια φιλική απόφαση.

Η πρώτη προτεραιότητα του ζευγαριού θα παραμείνει η συνεχής ευημερία και ανατροφή των θαυμάσιων θυγατέρων τους, Σαβάνα και Ίσλα. Και οι δύο οικογένειες είναι, όπως είναι φυσικό, πολύ λυπημένες με την ανακοίνωση. Ωστόσο στηρίζουν πλήρως τον Πίτερ και την Ότομ στην κοινή τους απόφαση να μοιραστούν την επιμέλεια της ανατροφής των παιδιών τους. Ο Πίτερ και η Ότομ παρέμειναν στο Γκλουτσεστερσάιρ για να μεγαλώσουν τα δύο τους παιδιά όπου διαμένουν εδώ και χρόνια. Ο Πίτερ και η Ότομ ζητούν σεβασμό της ιδιωτικότητας και συμπόνια για τα παιδιά τους. Η οικογένεια εξακολουθεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές αυτές».

Φόβοι πως η Ότομ μπορεί να μετακομίσει στον Καναδά - Όπως έκαναν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Πάντως, σήμερα το πρωί, ένας ανώνυμος φίλος του ζευγαριού, δήλωσε στην Sun πως υπάρχουν φόβοι ότι η Ότομ μπορεί να θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της, τον Καναδά, μετά τον χωρισμό. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι πως η Ότομ μπορεί να θέλει να επιστρέψει στον Καναδά. Ίσως να έχει επηρεαστεί από την μετακόμιση στην πατρίδα της, του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Ίσως να σκέφτηκε πως μπορεί να κάνει και η ίδια κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί να είναι άδικο, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί ως ενδεχόμενο». Ωστόσο, με την ανακοίνωση του ζευγαριού, γίνεται σαφές πως τόσο ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ όσο και η πρώην, πλέον, σύζυγός του, θα παραμείνουν στην Αγγλία. Στο μέρος όπου μεγαλώνουν ήδη τα παιδιά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM