Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Παραιτήθηκαν των βασιλικών τους δικαιωμάτων-Το παρασκήνιο και η Ελισάβετ (pics)

Παραίτηση-«βόμβα», που έκανε τον γύρο του κόσμου. Η Δούκισσα του Σάσεξ, Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και ν' ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, χτίζοντας μια νέα ζωή. Στηρίζοντας, όπως ήταν επόμενο άλλωστε, απόλυτα τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, το πολύκροτο ζευγάρι ανακοίνωσε:

«Σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από "ανώτερα" μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία», αναφέρουν.

H είδηση έκανε  τον γύρο του πλανήτη και σόκαρε τα ΜΜΕ.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν πως θα μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, αλλά συνεχίζοντας να στηρίζουν την Αυτού Μεγαλειότητα και να τηρούν το καθήκον τους.

Η απόφασή τους για να κάνουν μια νέα αρχή, να σημειώσουμε εδώ, έρχεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μακράς αποχής τους από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μήπως όμως βιάστηκαν;

Το έμαθαν από την τηλεόραση τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Η είδηση που έγινε γνωστή χθες μονοπωλεί τα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο, με την απόφαση του πριγκιπικού ζευγαριού να έχει ξαφνιάσει τους πάντες. Μάλιστα, και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας φαίνεται να μη γνώριζαν τίποτα για τις προθέσεις του ζευγαριού.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Daily Mail, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πράγματι δεν προσπάθησαν να προειδοποιήσουν την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια για την ενέργειά τους, με αποτέλεσμα η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ να το μαθαίνουν, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, από την τηλεόραση!

Πώς αντέδρασε το Παλάτι

Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας,όπως αναφέρεται,νιώθουν σαν να «μαχαιρώθηκαν πισώπλατα» από την απόφαση αυτή της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry. «Το επίπεδο της «απιστίας» ήταν συγκλονιστικό και, από την βασίλισσα ως το τελευταίο πρόσωπο του Μπάκιγχαμ, νιώθουμε πως ήταν σαν να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή. Την ίδια στιγμή ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Buckingham, Dickie Arbiter, σε δηλώσεις του στο BBC είπε πως ο πρίγκιπας Harry «λαμβάνει αποφάσεις με το συναίσθημα και όχι με τη λογική».

«Η καρδιά και όχι το μυαλό καθοδηγούν τον Harry. Η τεράστια σφαγή των μέσων ενημέρωσης αμέσως μετά τη γέννηση του Archie έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο ίδιος.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού, μάλιστα, σχετικά με την εξέλιξη αυτή, είναι συγκρατημένη, αμφισβητώντας το κατά πόσο η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη, κάνοντας παράλληλα λόγο για μία «περίπλοκη» κατάσταση.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Απογοητευμένη η Eλισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι έξαλλη και απογοητευμένη με την απόφαση του ζευγαριού.

«Σοκαρισμένη, λυπημένη και λίγο έξαλλη με το ζευγάρι», είναι η Ελισάβετ, σύμφωνα πηγή του Παλατιού που επικαλούνται τα βρετανικά ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απογοήτευση είναι έκδηλη και σε άλλα μέλη και ανθρώπους που βρίσκονται εντός του Μπάκιγχαμ.

«Πήραν τον γάμο που ήθελαν, το σπίτι που ήθελαν, το γραφείο που ήθελαν, τα λεφτά και το προσωπικό που ήθελαν, τα ταξίδια που ήθελαν και τώρα γυρίζουν την πλάτη τους στην οικογένεια. Τι άλλο ήθελαν δηλαδή», ανέφερε μία πηγή εντός του παλατιού στην Daily Mail, ενώ μία άλλη σχολίασε: «Είναι εντελώς άδικο για την βασίλισσα και δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Ήταν άσχημος τρόπος συμπεριφοράς στο πρόσωπό της. Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και θέλει να τους βοηθήσει. Όμως είναι πολύ στενοχωρημένοι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM