Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου.

Η Εύα Κοταμανίδου γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1936 στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε τις σπουδές της στην υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη  συμμετοχή της σε πασίγνωστες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν:

  • «Ο Θίασος»
  • «Μεγαλέξαντρος»
  • «Τοπίο στην ομίχλη»
  • «Το βλέμμα του Οδυσσέα»

Η ίδια, αν και είχε σπουδαίες συμμετοχές στη μεγάλη οθόνη, έκανε εμφανίσεις τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θεατρικό σανίδι.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Αν και ηθοποιός, η Εύα Κοταμανίδου ασχολήθηκε με τα κοινά ως βουλευτής Β' Αθηνών με τον Συνασπισμό, θέση στην οποία εξελέγη το 1989.

Μάλιστα, και το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Η είδηση του θανάτου της

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ακόμη ένα δυσάρεστο νέο και μια μεγάλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας... Η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας και πρωταγωνίστρια των μεγάλων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Εύα Κοταμανίδου, και δασκάλα τόσων ηθοποιών “έφυγε” τα ξημερώματα... Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας, και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα προσέφερες, και κυρίως για το ήθος με το οποίο υπηρέτησες την τέχνη και τον πολιτισμό μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακόμα ενα δυσάρεστο νέο και μια μεγαλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας..Η σπουδαια κυρία του θεάτρου μας και...

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM