Oscars 2020-Highlights: «Joker», Eminem, Tom Hanks (galleries+vds)

Μια ακόμα φαντασμαγορική απονομή Όσκαρ τελείωσε, με τον Joaquin Phoenix ν' αναδεικνύεται στον μεγάλο νικητή και τη Renee Zellweger στην γκράντε σταρ της βραδιάς. Η συγκλονιστική ερμηνεία του ηθοποιού τον είχε αναδείξει a priori στον αδιαφιλονίκητο φαβορί και τελικά το πήρε το τρόπαιο, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων. 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στιγμή, και το γεγονός πως και η «Ατίθαση Καρδιά» Laura Dern, μετά από δεκαετίες στο σινεμά και ούσα από κινηματογραφική οικογένεια (μαμά-μπαμπάς) και δη με υποψηφιότητες για Όσκαρ επιτέλους πήρε τον «θείο Όσκαρ» σπίτι της για την ερμηνεία της στην «Ιστορία Γάμου».

Το outsider, δε, το βορειοκορεάτικο «Παράσιτα» εκτόπισε το 1917 και πήρε το σημαντικότερο βραβείο, αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Ο ασύλληπτος «Joker»

Το πρόσωπο της βραδιάς, βέβαια, αναμφίβολα ήταν ο Joaquin που είπε πολλά. Πάρα πολλά. Χωρίς πάντως να ευχαριστήσει κανέναν ηθοποιό/συντελεστή του «Joker». Συνυποψήφιοί του ήταν ο Antonio Banderas για την ταινία «Πόνος και Δόξα», ο Άνταμ Ντράιβερ για την  «Ιστορία Γάμου», ο Jonathan Price για την ταινία «Οι Δύο Πάπες» και o Leo Di Caprio για το «Μια Φορά στο Χόλιγουντ».

Την ώρα που παρέλαβε το βραβείο του στην σκηνή του Dolby Theatre, ο 45χρονος Joaquin Phoenix, έδωσε μια συγκινητική ομιλία για τα «θλιβερά ζητήματα» που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά είπε ότι τα θεωρεί περισσότερο ως έναν ενοποιητικό παράγοντα παρά διαχωριστικό και ζήτησε από όλους να ζουν με αγάπη και συμπόνια.

Θέλοντας να το τονίσει αυτό, ο Joaquin Phoenix απήγγειλε έναν στίχο γραμμένο από τον αξέχαστο αδελφό του, River Phoenix, που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία 23 ετών, τον Οκτώβριο του 1993 έξω από το διάσημο Viper Room στο Λος Άντζελες. Κλου, ότι, ακούγοντας πως τα «Παράσιτα» πήραν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ο 45χρονος ηθοποιός χοροπηδούσε προφανώς ενθουσιασμένος.

«Ήμουν ένα κάθαρμα»

Η αναφορά του Joaquin Phoenix στον αδερφό του Ρίβερ έγραψε στη μνήμη πολλών. Όχι τυχαία, αφού ξεκίνησε κι ελαφρώς ανορθόδοξα: «Ήμουν ένα κάθαρμα όλη μου την ζωή. Ήμουν εγωιστής. Ήμουν σκληρός μερικές φορές, δύσκολος σαν συνάδερφος και είμαι ευγνώμων που πολλοί από εσάς σε αυτή την αίθουσα μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία» είπε ο Joaquin Phoenix στο ακροατήριο. «Και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε στο καλύτερο δυνατό μας, όταν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ‘ακυρώνουμε’ ο ένας τον άλλον για λάθη του παρελθόντος, αλλά όταν βοηθάμε ο ένα τον άλλον να ωριμάσει, όταν εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον, όταν καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το καλύτερο της ανθρωπότητας». Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ήταν μόλις 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτούς τους στίχους. Και είπε: ‘Τρέξε προς την σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει».

Ακτιβιστής καθ' έξιν 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στην χθεσινή βραδιά των Όσκαρ, ο Joaquin Phoenix είπε στο ακροατήριο ότι η ηθοποιία επέτρεψε τόσο σε αυτόν όσο και σε πολλούς άλλους να «χρησιμοποιήσουν την φωνή τους για όσους δεν έχουν φωνή». «Σκέφτηκα πολύ σχετικά με μερικά από τα δυσάρεστα θέματα που αντιμετωπίζουμε συλλογικά» είπε και πρόσθεσε: «Και νομίζω ότι κατά καιρούς αισθανόμαστε ή αναγκαζόμαστε να νιώθουμε πως προασπιζόμαστε διαφορετικές αιτίες. Αλλά όσον αφορά εμένα, αυτό που βλέπω είναι η κοινότητα. Νομίζω ότι, είτε μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων ή για ρατσισμό ή για θέματα των ιθαγενών ή για δικαιώματα των ζώων, μιλάμε για την καταπολέμηση της αδικίας. Πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε την αγάπη και την συμπόνια, ως κατευθυντήριες αρχές για να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι ευεργετικά για τα όντα και το περιβάλλον», ολοκλήρωσε.

Έδειχνε πως «λιώνει» για την γυναίκα του 

Πέραν, όλων των υπολοίπων, έκανε μπαμ πως λατρεύει την γυναίκα του Rooney Mara. Αγκαλιασμένοι και χωρίς να ξεκολλούν ο ένας από τον άλλον, εμφανίστηκαν κι έλαμψαν στο Dolby Theatre. Η 34χρονη Rooney φορούσε μια μοναδική τουαλέτα Alexander McQueen και ο Joaquin με το ίδιο κοστούμι Stella McCartney που φόρεσε σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις, θέλοντας να μειώσει το αποτύπωμά του στον πλανήτη. Το δήλωσε εξάλλου και αυτό - a priori -ότι δεν θα άλλαζε κοστούμι!

To επικό push-up του Tom Hanks 

 

Ο Tom Hanks, ακόμα κι αν φέτος δεν πήρε τον «θείο Όσκαρ», τα 'δωσε όλα... με τον τρόπο του. Ο 63χρονος ηθοποιός, που πριν από λίγο καιρό πολιτογραφήθηκε Έλληνας, την ώρα που βρισκόταν στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ 2020, συνάντησε έναν αξιωματικό του αμερικανικού στρατού. Τότε, σκέφτηκε πως είναι πολύ καλή ιδέα να δείξει τις αθλητικές του ικανότητες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, κάνει push-ups στο κόκκινο χαλί, δείχνοντας να μην τον ενδιαφέρει ότι φορά σμόκιν. Αγαπάμε! Με τρέλα!

TIP

Εδώ να σημειώσουμε ότι έχει ξεχωριστή σχέση με τον στρατό μετά την εισαγωγή του ως επίτιμο μέλος της U.S. Army Rangers Hall of Fame για τον ρόλο στην ταινία «Saving Private Ryan» (ελληνιστί, «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»), που σάρωσε με πέντε Όσκαρ το 1999.

Ο Eminem τα «έσπασε» στη σκηνή 

Image removed.

Η εμφάνιση του Εminem στα Όσκαρ 2020 φαίνεται ότι είχε φυλαχθεί σαν επτασφράγιστο μυστικό. Το Dolby Theater ήταν κλειστό κατά τη διάρκεια των προβών και μάλιστα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι αν διέρρεε η πληροφορία ότι θα εμφανιζόταν ο Εminem, ο τραγουδιστής είχε την επιλογή να ακυρώσει την εμφάνισή του. Τελικά, όχι μόνον εμφανίστηκε, αλλά τα «έσπασε» κιόλας on stage ή μάλλον στο πόντιουμ.

https://twitter.com/i/status/1226708236721704960

Τραγούδησε, δε, το «Lose Yourself» που είχε κερδίσει Όσκαρ το 2002 ως το τραγούδι της ταινίας 8ο Μίλι. Ήταν η πρώτη στιγμή των Όσκαρ 2020 που το κοινό σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει και συμμετείχε τραγουδώντας, αναμέσά τους ο Brad Pitt-που βεβαίως πήρε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου - και ο Di Caprio. Αδιάφορο άφησε το θέαμα τον Martin Scorsese. Τον οποίο Scorsese, να επισημάνουμε εδώ, εκθείασε ο Βορειοκορεάτης σκηνοθέτης των «Παρασίτων».

Το Όσκαρ κρύφτηκε -από τον πρώτο βραβευθέντα Μαορί- κι έγινε viral

Image removed.

Ο Τάικα Γουατίτι (σκηνοθέτης και σεναριογράφος) κέρδισε το Όσκαρ 2020 Διασκευασμένου Σεναρίου για το Jojo Rabbit και συγκίνησε άπαντες με την κλασική ομιλία του κατά την οποία ευχρίστησε τη... μαμά του!

Λίγο αργότερα όμως έγινε viral καθώς ο ίδιος προσπαθούσε να... βολέψει κάπου το Όσκαρ του, με την Μπρι Λάρσον να τον... συλλαμβάνει και να τον ποστάρει στο Instagram. Πού το έβαλε; Κάτω από το μπροστινό του κάθισμα! Αναπόφευκτα, έγινε viral!

Στην προκειμένη, αξίζει να επισημάνουμε πως ο Γουατίτι είναι είναι ο πρώτος Μαορί (κατάγεται από την ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας, από τη φυλή των Μαορί από την πλευρά του πατέρα του) που κερδίζει Όσκαρ, αφιέρωσε το βραβείο σε όλα τα παιδιά ιθαγενών στον κόσμο που θέλουν να κάνουν τέχνη, να χορέψουν και να γράψουν ιστορίες.«Είμαστε αυθεντικοί αφηγητές», είπε.

Ευχαρίστησε μάλιστα την μητέρα του και διότι εκείνη του έδωσε το βιβλίο που προσάρμοσε. «Η ταινία δεν θα υπήρχε αν δεν το είχες κάνει αυτό».

https://twitter.com/i/status/1226698007577583616

Το μήνυμα της Natalie Portman στην κάπα της 

Τα «Παράσιτα» έκλεψαν τη δόξα από το απόλυτο φαβορί «1917», σε μια βραδιά που τα είχε όλα, ανατροπές αλλά και συγκίνηση. Το κόκκινο χαλί, ήταν, για ακόμη μία φορά, εντυπωσιακό, με επικές αλλά και αποτυχημένες εμφανίσεις. Μία από τις λαμπερές εμφανίσεις που ξεχώρισαν ήταν εκείνη της Natalie Portman.

Image removed.

Η Οσκαρική σταρ εμφανίστηκε με μια τουαλέτα Dior σε μαύρο και χρυσό χρώμα. Το εντυπωσιακό φόρεμα αποτελούταν από ένα μαύρο κορμάκι με τούλι και χρυσά κεντήματα. Την κομψή τουαλέτα συνδύασε με μια μαύρη κάπα, που είχε ένα κρυφό μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία. Συγκεκριμένα, η Natalie είχε ραμμένα στην κάπα της με χρυσά γράμματα μερικά ονόματα. Ήταν τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που δεν ήταν υποψήφιες στα φετινά βραβεία.

Η ίδια δήλωσε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο ήθελε να αναγνωρίσει την δουλειά αυτών των γυναικών. Στην ιστορία των Όσκαρ, άνδρας επικράτησε στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας για 87η φορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM