Oscars: Δείτε πότε θα πραγματοποιηθούν τα βραβεία

H πιο σημαντική βραδιά του κινηματογράφου αναβάλλεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι τα 93α βραβεία Όσκαρ δεν θα γίνουν στις 28 Φεβρουαρίου του 2021, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά στις 25 Απριλίου.

«Για πάνω από έναν αιώνα οι ταινίες μας παρηγορούν, μας εμπνέουν και μας διασκεδάζουν σε κάθε δύσκολη περίοδο. Το ίδιο έκαναν και φέτος. Η ελπίδα μας, καθώς καθυστερούμε τα βραβεία, είναι να δώσουμε στους δημιουργούς μια ελευθερία για να τελειώσουν και να παρουσιάσουν τις ταινίες τους χωρίς να πιέζονται από κάτι που δεν ελέγχει κανείς» είπαν ο πρόεδρος της ακαδημίας, David Rubin, και ο CEO, Dawn Hudson, σε κοινή δήλωση.

Εκτός από τα βραβεία θα καθυστερήσουν και οι συμμετοχές, έτσι πλέον οι ταινίες που μπορούν να είναι υποψήφιες θα βγουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2021. 

Την τελευταία φορά που τα Όσκαρ είχαν καθυστερήσει ήταν το 1981. Εξαιτίας της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Ronald Reagan έγιναν 24 ώρες αργότερα.

Εδώ και καιρό υπήρχαν σκέψεις για την αναβολή της τελετής απονομής του 2021, καθώς μεταξύ άλλων και οι κινηματογράφοι παρέμειναν κλειστοί για μήνες, ενώ παράλληλα όλα τα γυρίσματα έχουν σταματήσει καθώς τα συνεργεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν εν μέσω lockdown.

Πολυαναμενόμενες ταινίες όπως οι Black Widow και Wonder Woman 1984 μετέφεραν τις πρεμιέρες τους το φθινόπωρο ενώ κάποιες άλλες προτίμησαν να κάνουν digital only πρεμιέρες.

Τα BAFTAs, που συνήθως γίνονται δύο εβδομάδες πριν τα Όσκαρ, επίσης αναβλήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2021. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM