Ο Πασχάλης μιλά στην Έλενα Κατρίτση για την περιπέτεια της οικογένειάς του

Ο Πασχάλης μίλησε στην Έλενα Κατρίτση και την εκπομπή της ΕΡΤ «Προσωπικά», για τη ζωή του και την καριέρα του αλλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Πασχάλης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες. Έχει χαρίσει αμέτρητες δισκογραφικές επιτυχίες στο ελληνικό κοινό. Πριν από κάποια χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αυτή τη φορά όχι με αφορμή κάποια νέα μουσική κυκλοφορία. Τι είπε για το στιγμιαίο λάθος στην κάμερα της ΕΡΤ;

Οι Olympians ήταν το συγκρότημα που έκανε επανάσταση στην ποπ μουσική, χρησιμοποιώντας ελληνικό στίχο σε τραγούδια που παραμένουν επιτυχίες για περισσότερα από 55 χρόνια. Αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνισή τους τον Οκτώβριο του 1966 στη «Χρυσή Βραδιά» στο Καλλιμάρμαρο, ένα διαγωνισμό για νεανικά συγκροτήματα όπου κέρδισαν την πρώτη θέση.

Το έπαθλο ήταν ένα κιλό χρυσάφι, το οποίο ο Πασχάλης εξηγεί πώς μετατράπηκε σε... σόμπες: «Θα πω χαριτολογώντας ότι δεν μπορούσαμε να μοιράσουμε το χρυσάφι. Όντως πήραμε πέντε σόμπες, οι οποίες έκαναν 5.000 η καθεμία, άρα κοντά στις 30.000, όσο έκανε τότε ένα κιλό χρυσάφι. Μας βόλεψε! Ήταν εποχή φτώχιας. Η μητέρα μου είχε μια ξυλόσομπα. Μια σόμπα πετρελαίου ήταν πολυτέλεια».

Ο Πασχάλης θυμήθηκε τους γονείς του και το σπίτι όπου μεγάλωσε στο χωριό του, το Δοξάτο Δράμας: «Το χωριό κάηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής έστησαν και τον πατέρα μου στο απόσπασμα. Γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Και αυτή είναι μία ιστορία που συνδέεται με αυτόν το σταυρό που φοράω. Είναι ένα φυλαχτό από τους Αγίους Τόπους, που είχε φτιάξει η μαμά μου για τον πατέρα μου με κάποια άνθη από το Σταυρό». Μίλησε, επίσης, για τα εφηβικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τα αδέλφια του, που δούλευαν στα καπνά και σε οικοδομές κι αργότερα έφυγαν μετανάστες.

«Η Αλίκη είναι το άλλο μου μισό. Έχει μια κακή εικόνα στον κόσμο γιατί αναγκάστηκε να πάρει αυτόν τον ρόλο με τα γεγονότα που μας συνέβησαν, όμως εγώ που τη ζω η Αλίκη είναι ένας άλλος άνθρωπος. Της οφείλω πάρα πολλά. Για το ότι είμαι αυτός που είμαι τώρα. Με έκανε έναν πιο επικοινωνιακό άνθρωπο, γιατί ήμουν πάντα εσωστρεφής. Η Αλίκη με έκανε άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής για τη σύζυγό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM