Peter Gabriel: Νεότατος ετών 70! (video)

O Peter Gabriel έγινε 70 ετών, αλλά είναι ακόμη νεότατος

Ένας καλλιτέχνης που υπερβαίνει τα όρια της δημιουργίας και επηρεάζει τα πλήθη χωρίς καν να τραγουδά ή να γρατζουνά μία κιθάρα, απλά επειδή έχει αφήσει ηθική παρακαταθήκη στον πλανήτη, είναι κάτι παραπάνω από άνθρωπος της τέχνης!

Ο τεράστιος Peter Gabriel έγινε 70 ετών. Οι πρώτοι θιασώτες του τον έμαθαν ως μέλος της πειραματικής – στα ξεκινήματά της – μπάντας Genesis, αλλά απέκτησε φανατικό κοινό και στη συνέχεια, σαν επέλεξε τη σόλο καριέρα το 1975 και ακόμη περισσότερο κόσμο τη δεκαετία του ’80, όταν πρωτοπόρησε στη βιομηχανία των video-clip, με τις ιδιόρρυθμες σκηνοθετικά επιλογές του.

Η μεγάλη σφραγίδα που καλύπτει τη μουσική του καριέρα, όμως, δεν έχει το αποτύπωμα μίας νότας ή ενός πενταγράμμου. Ο Peter Gabriel επέλεξε από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του να προβάλει πολιτικό στίχο και να συμπορευτεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 1986 έγινε συνεργάτης της Διεθνής Αμνηστίας και από τότε δεν έχει κάνει ούτε μία συναυλία που να μη συνδέεται με ένα παγκόσμιο μήνυμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Ο Gabriel εκφράζει την άποψή του δημόσια για πάσης φύσεως παγκόσμια πολιτικά ζητήματα, κάτι που στην πραγματικότητα οφείλει να κάνει κάθε πραγματικός καλλιτέχνης!

Πέραν από την πολιτική του δραστηριότητα, ο Peter Gabriel ήταν και είναι φυσικά ένας αμετανόητος ροκάς. Ξεκίνησε στο φάσμα της ψυχεδέλειας και όταν κατάλαβε πως οι Genesis μετατρέπονται σε ένα mainstream συγκρότημα, πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να σολάρει. Είναι 53 χρόνια ενεργός μουσικά! Έχει κάνει αμέτρητες συνεργασίες, διότι το μουσικό του πνεύμα εκτιμάται σχεδόν από τους πάντες. Η φωνή του, βραχνή αλλά σταθερή, χαρακτηριστική και αναλλοίωτη παρά τα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=CnVf1ZoCJSo

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

JOE STRUMMER 21/8/1952 – 22/12/2002: Μια καρδιά που ποτέ δεν σταματά

Ε όχι και ουδείς αναντικατάστατος! Σαν τον Freddie Mercury κανείς!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM