Όταν οι Beatles ήρθαν στην Ελλάδα για να αγοράσουν νησί (pics)

Σαν χθες, 19 Ιουλίου 1967, οι Beatles είχαν συζητήσει τα σχέδιά τους ώστε να αγοράσουν ένα νησιωτικό καταφύγιο στην χώρα μας.

Ήταν μια ιδέα του Τζον Λένον, σύμφωνα με την οποία, η ομάδα, η οικογένεια και οι φίλοι της μπάντας θα έπρεπε να ζουν όλοι στο ίδιο νησί, σε τέσσερις ξεχωριστές βίλες με στούντιο ηχογραφήσεων και ψυχαγωγικό συγκρότημα.

Ο Αλέξης Μάρδας, ένας Έλληνας φίλος του Λένον που είναι γνωστός ως Magic Alex, βρήκε ένα κατάλληλο νησί με περίπου 80 στρέμματα, ένα μικρό ψαροχώρι, με παραλίες και 16 στρέμματα ελαιώνων, το οποίο είχε τιμή 90.000 £.

«Όλοι θα ζήσουμε εκεί, ίσως για πάντα, απλώς επιστρέφοντας στο σπίτι για επισκέψεις. Ή μπορεί να είναι μόνο έξι μήνες το χρόνο. Θα είναι φανταστικό, μόνοι μας σε αυτό το νησί. Υπάρχουν μερικά μικρά σπίτια που θα κάνουμε και θα χτυπήσουμε μαζί και θα ζήσουμε μαζί».

«Δεν ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αρκεί να μην μας επηρεάζει. Δεν με νοιάζει αν η κυβέρνηση είναι όλα φασιστική ή κομμουνιστική. Δεν με νοιάζει. Είναι όλα τόσο άσχημα όσο εδώ. χειρότερα, τα περισσότερα από αυτά».

«Έχω δει την Αγγλία και τις ΗΠΑ και δεν με νοιάζει για καμία από τις κυβερνήσεις τους. Είναι όλα τα ίδια. Κοίτα τι κάνουν εδώ. Σταμάτησαν το Radio Caroline και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους Stones ενώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πυρηνικά όπλα και το μέρος είναι γεμάτο από αμερικανικές βάσεις για τις οποίες κανείς δεν ξέρει».

Εκείνη την ημέρα ο George Harrison και ο Pattie Harrison, ο Ringo Starr και ο Neil Aspinall «πέταξαν» στην Αθήνα, όπου και συνάντησαν τον Μάρδα και τον πατέρα του, που ήταν μέλος της ελληνικής στρατιωτικής αστυνομίας.

Τα μέλη του συγκροτήματος έμειναν στο οικογενειακό σπίτι του Αλέξη Μάρδα στην Αθήνα, έως ότου έφτασαν οι υπόλοιποι Beatles στις 25 Ιουλίου.

«Δεν έγινε τίποτα. Δεν αγοράσαμε ένα νησί, ήρθαμε σπίτι. Ήμασταν υπέροχοι στις διακοπές με μεγάλες ιδέες, αλλά δεν τις πραγματοποιήσαμε ποτέ.

Επρόκειτο επίσης να αγοράσουμε ένα χωριό στην Αγγλία - ένα με σειρές σπιτιών στις τέσσερις πλευρές και ένα χωριό πράσινο στη μέση.

Επρόκειτο να έχουμε μια πλευρά. Αυτό συνέβη όταν βγήκαμε. Ήταν ασφαλέστερο να κάνεις δίσκους, γιατί μόλις μας άφηναν, θα πήγαινα απλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

 

πηγή: beatlesbible