Πόσο ταλέντο πια μαζεμένο σε αυτή την απίστευτη γκρούπα που λέγεται Gorillaz (video)

Στημένοι από το πρωί για να ακούσουμε και να δούμε το τρίτο επεισόδιο της σειράς Song Machine, καθώς οι Gorillaz δεν είναι είναι γκρουπ σαν όλα τα άλλα. Ποτέ δεν ήταν

Το ιδιόρρυθμο και μαϊμουδίστικο συγκρότημα από τη μάνα της παγκόσμιας πειραματικής μουσικοσύνης, τα Λονδίνα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει


Η εικονική μπάντα τρέχει από τον Ιανουάριο ένα εντυπωσιακό, μοναδικό, εμπνευσμένο μουσικό πρότζεκτ και το κάνει με τη διαφορετικότητα που τη διακρίνει. Οι Gorillaz δεν βγάζουν πια δίσκους και σιντί, δεν κάνουν περιοδίες για να τα προωθήσουν, η εκκεντρικότητά τους δεν το επιτρέπει.

Η δουλειά τους λέγεται Song Machine, είναι μία σειρά μηνιαίων μουσικών επεισοδίων, γνωστό στη γλώσσα των γορίλων και των ανθρώπων ως video clip (το) και προ ολίγου βγήκε στo διαδικτυακό αγέρα και το τρίτο.

Το κλασικό μελαγχολικό τέμπο των Gorillaz είναι όπως πάντα στο φόντο του τραγουδιού, όπως και αυτό το κατορθωματικό τους ταλέντο να εμπλέκουν τέσσερα και πέντε μπιτ και φυσικούς θορύβους, δημιουργώντας ένα εθιστικό ήχο για τους φαν του fictionary συγκροτήματος και της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, με μία εσάνς από New Order να πλανάται.

Είχαν προηγηθεί το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο της σειράς και φυσικά αναμένουμε και το τέταρτο που από το μικρό τίζερ (δέκα δευτερολέπτων στο τέλος κάθε επεισοδίου) ακούγεται ηλεκτροφόρο.

Οι Gorillaz είναι μία μπάντα που συγκροτήθηκε πριν από 22 χρόνια από τον frontman των Blur, Ντέιμον Άλμπαμ και τον Τζέιμι Χιούλετ, τον άνθρωπο που σκιτσογράφησε τους γορίλες. Οι πραγματικοί Γκορίλαζ είναι όμως οι 2-D, Murdoc Niccals, Russel Hobbs και ο Noodle. Οι εμπνευστές και δημιουργοί της εικονικής μπάντας το έχουν πάει φυσικά τρία και τέσσερα βήματα μπροστά. Πέραν των μουσικών τους επιτευγμάτων – μακράν η πιο πετυχημένη εικονική μπάντα του πλανήτη σε πωλήσεις δίσκων, θεάσεων στο διαδίκτυο και βραβεία – διατηρούν μία φανταστική δραματουργία. Ο Murdoc για παράδειγμα ζηλεύει τον 2-D επειδή είναι ο frontman του συγκροτήματος και σε όλα τους τα video clip η ζήλια παίζει σημαντικό ρόλο στο οπτικό κομμάτι του τραγουδιού.

Οι μεγάλες τους επιτυχίες έχουν συγκεντρωτικά δισεκατομμύρια views

https://www.youtube.com/watch?v=uAOR6ib95kQ&list=PLby142d2YzBhiuh9iCxojV0cIVMEI0A1X
https://www.youtube.com/watch?v=uAOR6ib95kQΟ λιγότερο εμπορικός, αλλά μακράν πιο πειραματικός τους δίσκος από το 2010, The Fall, με πολλές συνεργασίες, καθώς οι Gorillaz επιδιώκουν πάντα να συνεργάζονται και με παλαιότερους και με ανερχόμενους καλλιτέχνες

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

JOE STRUMMER 21/8/1952 – 22/12/2002: Μια καρδιά που ποτέ δεν σταματά Sandinista! Σαν σήμερα η έκδοση του τριπλού δίσκου πρόκληση των CLASH Ε όχι και ουδείς αναντικατάστατος! Σαν τον Freddie Mercury κανείς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM