Μπουρδούμης: «Ψεύδεστε, κυρία Μενδώνη»

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης με σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πως ψεύδεται αναφορικά με τη γνωριμία της με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη

Επίθεση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξαπέλυσε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπορδούμης αναφορικά με τη γνωριμία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης προχώρησε σε μια σειρά αναρτήσεων γεμάτες οργή, βασιζόμενος σε ένα κείμενο του Κώστα Γεωργουσόπουλου στα «ΝΕΑ», όπου αναφέρεται πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Δημήτρης Λιγνάδης γνωρίζονται από το 2012-13, όταν η ίδια ήταν γ.γ. Πολιτισμού και ο Γεωργουσόπουλος δεν είχε ανανεώσει ακόμα τη σύμβαση του Λιγνάδη, μετά από σωρεία περιστατικών που είχαν φτάσει στα αυτιά του.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης έγραψε στο πρώτο του post: «Ψεύδεστε, κυρία Μενδώνη. Φρικτά όμως. Ψεύδεστε μες στα μούτρα μας και είναι ωραίο τώρα αυτό; Ισχυρίζεστε πως γνωρίσατε τον Λιγνάδη τρεις μέρες πριν σας πει ο Μητσοτάκης να τον βάλετε διευθυντή του Εθνικού. Όμως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, με κείμενο στα "ΝΕΑ" γράφει πως την περίοδο 2012-13 που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού και διευθυντής της δραματικής σχολής απομάκρυνε τον καθηγητή Λιγνάδη, γιατί υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του».

Και συνέχισε γράφοντας: «Γράφει ο Γεωργουσόπουλος: "Δεν ανανέωσα τη σύμβασή του γιατί από τότε ακούγονταν διάφορα για τη συμπεριφορά του. Δεν ήταν αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές, κάτι που όπως πληροφορήθηκα είχε συμβεί και στη σχολή του Δελλή (Ίασμος), στην οποία επίσης δίδασκε". Εσείς ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ (2012-2013) ήσασταν γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού. Δύο τινά συμβαίνουν λοιπόν».

Και τέλος, στην τρίτη, κατά σειρά, ανάρτησή του ο ηθοποιός έγραψε: «Ή τα γνωρίζετε όλα και συνειδητά συγκαλύψατε τον Λιγνάδη όταν σας έβαλε ο Μητσοτάκης να τον διορίσετε στο Εθνικό. Ή δεν γνωρίζατε ότι τον απέπεμψε ο Γεωργουσόπουλος για ανάρμοστη συμπεριφορά, οπότε υπήρξατε ανεπαρκής –επιεικέστατος ο χαρακτηρισμός– γ.γ. Ή το ένα ή το άλλο, κυρία Μενδώνη. Τρίτο δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει. Αν τα γνώριζε όλα και ο πρωθυπουργός και παρά ταύτα τον έβαλε διευθυντή και καθηγητή των παιδιών στο Εθνικό. Απ' όπου και να το πιάσεις, μιλάμε για μείζον πολιτικό σκάνδαλο».

Δείτε την ανάρτηση του ηθοποιού στο Instagram:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM