Μπιμπίλας για Λιγνάδη: «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μου επιτέθηκε»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την οργή του αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Ευτυχείτε», εξέφρασε την οργή και την απορία του αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε από τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και τους χαρακτηρισμούς που απασχόλησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, όπως «μέτριος», «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» κ.ο.κ.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός τόνισε πως επί 40 χρόνια δεν είχε καμία επαφή με τον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος πλέον κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

«Η μυστικότητα που τηρούμε δεν μου επιτρέπει να μπούμε σε λεπτομέρειες»

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Σπύρος Μπιμπίλας επισήμανε το εξής: «Ξέρω πως υπάρχουν κάποιες κατηγορίες, όμως η εχεμύθεια και η μυστικότητα που τηρούμε δεν μου επιτρέπει να μπούμε σε λεπτομέρειες».

«To Σωματείο μας είναι ανοιχτό»

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ δήλωσε χαρακτηριστικά: «To Σωματείο μας είναι ανοιχτό. Η πόρτα του είναι ανοιχτή για κάθε άτομο που θέλει να καταγγείλει ή να βγάλει τον πόνο του, για να κατανοήσουμε κι εμείς περί τίνος πρόκειται και να το διοχετεύσουμε εκεί που πρέπει».

«Οι πρώτες καταγγελίες για τον Δημήτρη δεν ήρθαν καν στο Σωματείο»

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Μπιμπίλας είπε χαρακτηριστικά: «Επί 40 χρόνια δεν είχαμε καμία επαφή, ούτε στη δουλειά μας ούτε στη ζωή, παρά μόνο ένα "γεια" στις πρεμιέρες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Συνταυτιστήκαμε, μετά από 40 χρόνια μετά τις μεταγλωττίσεις στην ΕΡΤ με τα Στρουμφ, τώρα που προσπαθούσαμε να κάνουμε τη συλλογική σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου, που δεν έχει υπογραφεί ακόμα λόγω των γεγονότων, γιατί εκείνος ήταν διορισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής κι εγώ εκλεγμένος πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών».

Ο κ. Μπιμπίλας, μάλιστα, διευκρίνισε πως «οι πρώτες καταγγελίες για τον Δημήτρη δεν ήρθαν καν στο Σωματείο».

«Όλη η Ελλάδα είναι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι και μέτριοι… Αυτό κάτι δείχνει»

Τέλος, ο ηθοποιός δήλωσε με περίσσια σιγουριά: «Όλη η Ελλάδα είναι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι και μέτριοι… Αυτό κάτι δείχνει».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Ευτυχείτε»:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM