Μίνα Ορφανού: Το χαστούκι πάνω στη σκηνή και οι ρόλοι επειδή ήταν τρανς

Μίνα Ορφανού: «Με έπαιρναν σε όλες τις δουλείες μόνο και μόνο επειδή ήμουν τρανς»

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Love It, μίλησε η Μίνα Ορφανού και με αφορμή τα περιστατικά σεξουαλικής και λεκτικής βίας που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο της υποκριτικής αναφέρθηκε και στα δικά της βιώματα.

Συγκεκριμένα μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό το περιστατικό λεκτικής βίας που δέχτηκε στο θέατρο, αλλά και τη σωματική βία που υπέστη, όταν μεγάλη ηθοποιός/σκηνοθέτης την χαστούκισε στη σκηνή.

Γιατί απομακρύνθηκε από το θέατρο

«Ο κόσμος με ρωτά γιατί χάθηκα από τον φακό. Είναι επιλογή μου. Με κούρασε η υποκριτική. Νομίζω το 2017 ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκα. Το θέατρο δεν με ενδιαφέρει πια. Είπα όχι σε 8 θεατρικές προτάσεις και δεν μου κάνουν πια άλλες. Έχω πάρει πολλά βραβεία, αλλά δεν μου απόδωσαν κάτι. Πέρασα από τον χώρο, είδα τα κριτήριά του και είπα ότι δεν είναι για εμένα. Οι ηθοποιοί που ασχολούνται με το θέατρο έχουν μια φασιστική στάση. Είναι πολύ απότομοι και καυστικοί», είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Ορφανού.

Οι ρόλοι της καριέρας της

Και συνέχισε: «Σε όποιον ρόλο μου ζήτησαν να αναλάβω, έγινε επειδή είμαι τρανς και όχι για τα καταχωνιασμένα βραβεία μου. Αν είχαν αξία τα βραβεία μου, θα μου φέρονταν με αξία. Δεν θα με χαστούκιζαν στη σκηνή».

Η λεκτική και σωματική βία που δέχτηκε η Μίνα Ορφανού

Η Μίνα Ορφανού μάλιστα έκανε μια αποκάλυψη: «Συμμετείχα σε μια θεατρική παράσταση που σκηνοθετούσε γυναίκα και ενώ στην αρχή ήταν όλα μέλι γάλα, έπειτα δέχτηκα λεκτική βία πάνω στη σκηνή. Μια μεγάλη ηθοποιός μου άστραψε ένα χαστούκι στη σκηνή που δεν υπήρχε στο σενάριο. Όταν της ζήτησα τον λόγο ήταν τόσο φουριόζα και πήγα στη σκηνοθέτη και μου ανοίγει ένα στόμα, έναν βόθρο, έναν οχετό».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM