Βασίλης – Καταγγελία για γνωστό θεατράνθρωπο: «Ήμουν 15 ετών και με κακοποιούσε επί 4 χρόνια»

Η καταγγελία του Βασίλη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα»

Επί τέσσερα χρόνια τον κακοποιούσε – Το ξέσπασμα του Βασίλη στα 19 χρόνια του

Συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη και στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» παραχώρησε ο Βασίλης, ο οποίος είναι πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον ανθρώπου από τον χώρο της υποκριτικής κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση. Ο 40χρονος Βασίλης, όπως δήλωσε από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και η γνωριμία του με έναν μεγάλο πρωταγωνιστή σε ηλικία μόλις 15 ετών τον στιγμάτισε για πάντα.

«Είχα δεχτεί bullying στο σχολείο γιατί ήμουν διαφορετικός. Στα 15 μου αποφάσισα ότι δεν θα δώσω πανελλήνιες κι ότι θα ασχοληθώ με το θέατρο… Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media. Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Η συνάντηση 

«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του», δήλωσε ο Βασίλης και στη συνέχεια όπως αποκάλυψε του υπέγραψε ένα αυτόγραφο και σημείωσε πάνω το σταθερό του τηλέφωνο και του ζήτησε να του τηλεφωνήσει.

Ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε

«Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο» δήλωσε μεταξύ άλλων o 40χρονος για την πρώτη φορά που επισκέφθηκε τον «θεατράνθρωπο» στο σπίτι του.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση την τρίτη φορά που το επισκέφθηκε. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχτηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα».

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «επί 4 χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση».

«Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται

Ο Βασίλης, ο οποίος μένει στο εξωτερικό, όπως δήλωσε προέβη σ’ αυτήν την συνέντευξη για να δώσει το κίνητρο και σε άλλα άτομα να μιλήσουν. «Τον καταγγέλλω γιατί πρέπει να μιλήσουν κι άλλα θύματα. Ήθελα πάντα να το κάνω αλλά ένιωθα πολύ αδύναμος απέναντί του. Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM