Ιωάννα Μάνδρου: Η απάντησή της στις αντιδράσεις

Το πρωί της Πέμπτης (8/10) η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου βρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ προκειμένου να μιλήσει για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος, αναφέρθηκε και στη Μάγδα Φύσσα τονίζοντας πως είναι τιμητικό για εκείνη που βρέθηκε σε όλες τις δίκες δίνοντας σκληρό αγώνα γι' αυτό το αποτέλεσμα και δεν έκρυψε τον θαυμασμό της που μια γυναίκα από το Πέραμα αντιμετώπισε με τόσο θάρρος την όλη κατάσταση και παρατήρησε πως όλα αυτά τα χρόνια πήγαινε περιποιημένη στο δικαστήριο και ο λόγος της ήταν σωστός.

Αυτό παρεξηγήθηκε από μια μερίδα κόσμου και το είδαμε και κατά την διάρκεια της εκπομπής, όπου ο παρουσιαστής μετέφερε ένα μήνυμα τηλεθεάτριας από το Πέραμα που έλεγε πως οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις περιοχές δεν είναι αμόρφωτοι.

Πριν λίγη ώρα, η Ιωάννα Μάνδρου θέλησε να προχωρήσει σε μια δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος μέσα από το facebook γράφοντας:

«Λοιπόν. Ας αφήσουμε τη λάσπη και τα fake news. Ανήκω σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή έχω δώσει δημοσιογραφικές μάχες για τη δίωξη της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Και με τα γραπτά μου και με τη δημόσια παρουσία μου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και έχω αγωνιστεί σκληρά στη ζωή μου. Έχω αγωνιστεί ως δημοσιογράφος για το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Η αλητεία έχει και όρια της. Δεν προέβην σε κανένα κοινωνικό η άλλο διαχωρισμό για τη μητέρα Φύσσα στην οποία δημόσια και κατ' επανάληψη έχω εκφράσει το σεβασμό μου, όπως έκανα και σήμερα το πρωί. Μίλησα για την εμφάνιση της για να καταδείξω το συγκροτημένο της προσωπικότητάς της και επαίνεσα δημόσια την παρουσία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου. Αλλού αυτά. Όχι σε μένα. Η αλητεία και η εκτόξευση λάσπης σε μένα δεν πιάνουν. Αλλού παιδιά»