Καλλιόπη-MasterChef: Όσα αποκάλυψε για τη συμμετοχή της στο reality

Η Καλλιόπη που γνωρίσαμε μέσα από το φετινό MasterChef μίλησε για την εμπειρία της, τα σχόλια των κριτών και αποκάλυψε εάν μετάνιωσε γι’ αυτή την απόφασή της

Η Καλλιόπη από τη Νάξο, επέλεξε να παρουσιάσει στους κριτές του MasterChef ένα φαγητό από το νησί της και αυτό στάθηκε αφορμή να μην πάρει την πολυπόθητη ποδιά.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο womensnews.gr δεν το έχει μετανιώσει καθόλου και πως αν πήγαινε ξανά  στο reality μαγειρικής θα επέλεγε να φτιάξει το ίδιο φαγητό.

Σε είδαμε να διαγωνίζεσαι στο φετινό Master Chef, αλλά τελικά δεν κατάφερες να κερδίσεις την πολυπόθητη ποδιά. Μίλησέ μας για αυτή την εμπειρία σου

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα καθώς ήταν η πρώτη φορά που εκτίθεμαι στον τηλεοπτικό φακό. Άγχος κανένα, το μόνο που επιθυμούσα ήταν να το ζήσω, να απολαύσω την κάθε στιγμή  μου μπροστά και πίσω από τις κάμερες! Είναι απίστευτο να βλέπεις από κοντά ανθρώπους που θαυμάζεις και εκτιμάς και να γνωρίζεις όλα αυτά τα άτομα που πλαισιώνουν αυτόν τον διαγωνισμό.

Μόνο σεβασμός αρμόζει και ένα τεράστιο «ευχαριστώ» για την ασφάλεια που μου παρείχαν. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα του Master Chef  είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ καθώς ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Το δέος , η λαχτάρα κι η ανυπομονησία για να αγγίξω τα μαγειρικά σκεύη με σκοπό να δημιουργήσω το δικό μου πιάτο -όπου θα γεύονταν οι κριτές – ήταν κάτι όπου αν με ρωτούσατε έναν χρόνο πριν θα σας απαντούσα πως δεν θα γινόταν ποτέ και θα γελούσα . Η ζωή όμως στα φέρνει πάντα όπως εκείνη θέλει»

Πώς αποφάσισες να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό μαγειρικής;

«Πολλές φορές η ζωή μου έστελνε μηνύματα πως δεν ζω για την Καλλιόπη, αλλά για να παρέχω στους γύρω μου ότι επιθυμούσαν από εμένα. Διάφορα μικρά θέματα υγείας ήταν τα καμπανάκια όπου ηχούσαν τόσο στα αυτιά μου όσο και στην ψυχή μου, όμως εγώ θελημένα δεν τα άκουγα! Ώσπου, ο τελευταίος ιατρός που επισκέφτηκα μου τόνισε «Δεν έχεις τίποτα! Το μόνο που έχεις είναι που δεν κυνηγάς τα όνειρα σου και τη ζωή σου». Μόλις βγήκα από το ιατρείο του καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου αντίκρισα στην οθόνη του κινητού μου, ένα μήνυμα από ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, την ιστοσελίδα  με την αίτηση για τον διαγωνισμό. Δίχως δεύτερη σκέψη την συμπληρώνω και την στέλνω η όλη διαδικασία δεν κράτησε ούτε τέσσερα λεπτά»

Μετάνιωσες γι’ αυτή την απόφασή σου;

«Ο εγωκεντρικός μου χαρακτήρας δεν μου επιτρέπει να μετανιώνω για τίποτα από όσα πράττω τόσα χρόνια. Θα ήμουν αχάριστη εάν μετάνιωνα μία τέτοια πράξη καθώς επιλέχθηκα ανάμεσα από πολλές χιλιάδες αιτήσεις και μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω κάτι όπου άλλοι άνθρωποι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Ήταν απόφαση στιγμής! Κανείς δεν πρέπει να μετανιώνει για τα όνειρα που ζει»

Ποιος από τους κριτές θεωρείς ότι ήταν πιο αυστηρός μαζί σου;

«Απέναντι μου δεν έβλεπα κανέναν από τους άλλους διαγωνιζόμενους. Οι μοναδικοί άνθρωποι που είχα να αντιμετωπίσω ήταν οι τρεις κριτές και ο εαυτός μου. Τα λόγια που άκουσα τα έχω κρατήσει ακόμη μέσα μου, όχι γιατί μερικά με πλήγωσαν αλλά για να με κάνουν καλύτερη μαγειρικά και πιο δυνατή στον νέο μαγειρικό αγώνα που θέλω να δώσω στις επαγγελματικές κουζίνες.

Δέχθηκα θετικά και αρνητικά σχόλια αν θεωρήσω κάποιον σοβαρό μαζί μου, ίσως αυτός να ήταν ο κύριος Κοντιζάς ,όπου εν μέρη τον δικαιολογώ διότι δεν ήμουν μαγειρικά τόσο έτοιμη. Είναι όμως από τους αγαπημένους μου κριτές και σεφ καθώς αρκετά χρόνια παρακολουθώ την πορεία του , την καριέρα του και αυτό με είχε κάνει να επισκεφτώ τα εστιατόρια του! Εύχομαι στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να του αποδείξω τι αξίζω μαγειρικά και να είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει από εμένα νέες πρωτόγνωρες  γεύσεις. Τον θεωρώ μέντορα μου»

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα επέλεγες να φτιάξεις κάποιο άλλο φαγητό;

«Η επιλογή του πιάτου που είχα προετοιμάσει για τους κριτές ήταν μία τιμή προς τον τόπο καταγωγής μου. Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ παινεύω το νησί μου , θα ήταν προδοσία για μένα να μην μαγειρέψω κάτι από την Νάξο για να τιμήσω τόσο τον τόπο μου όσο και την οικογένεια μου. Εν κατακλείδι δεν θα επέλεγα κανένα άλλο φαγητό να τους παρουσιάσω»

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μαγειρική;

«Γεννημένη σε μία οικογένεια όπου ασχολείται και ζει από την μαγειρική δεν θα μπορούσε να μην μου είχε κολλήσει το μικρόβιο που λένε. Αν και πιστεύω στην δική μου περίπτωση το είχα από την στιγμή που γεννήθηκα . Σαν πρότυπο είχα την κυρία Βέφα , μετέπειτα τον αξιότιμο κύριο Ηλία Μαμαλάκη. Δεν ήταν λίγα εκείνα τα πρωινά όπου έλεγα στην μητέρα μου πως με πονάει η κοιλιά μου προκειμένου να αποφύγω το σχολείο , όχι επειδή δεν μου άρεσε αλλά για να δω την κυρία Βέφα. Έτσι μόλις έμαθα να κάνω ανάγνωση τα πρώτα κιόλας Χριστούγεννα οι θείοι μου, σαν δώρο μου πήραν τις εγκυκλοπαίδειες της, βρισκόμουν στην ηλικία των 6 ετών. Με αυτά τα ερεθίσματα προχώρησα και στην πράξη»

Το γεγονός ότι δεν πέρασες στην επόμενη φάση του Master Chef σε πείσμωσε ή σε απογοήτευσε;

«Η αποτυχία δεν με ρίχνει ποτέ! Μόνο δύναμη μου προσφέρει για να ανέβω όλο πιο ψηλά. Ήθελα πολύ να μπω στο σπίτι δεν θα το κρύψω θα ήταν ανούσιο να μην το παραδεχτώ διότι πρώτα από όλους θα κορόιδευα τον εαυτό μου. Μέσα μου όμως ήξερα πως δεν θα κατάφερνα να προχωρήσω τόσο. Θέλεις η έκτη αίσθηση ,θέλεις το ότι έβλεπα τους αντίπαλους μου μαγειρικά, το γνώριζα πως δεν θα γινόταν όση υποστήριξη κι αν είχα από τους ανθρώπους μου»

Θα δήλωσες ξανά συμμετοχή;

«Στην ζωή δεν παίρνεις ποτέ ότι σου αξίζει μονάχα ό,τι διεκδικείς! Έμαθα από τα λάθη που έκανα και θέλοντας να τα διορθώσω και να επανορθώσω για αυτά αν και μόνο αν δυναμώσω τον εαυτό μου και τις γνώσεις μου επάνω στην μαγειρική επαγγελματικά, τότε «ναι» θα ξανά δηλώσω συμμετοχή. Η Καλλιόπη δεν έχει τελειώσει ακόμη με το Master Chef θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με τις μαγειρικές μου ικανότητες»

Οι κριτές σου έδωσαν κάποια συμβουλή;

«Τα λόγια των κριτών θέλοντας να το πιστέψετε ή όχι ηχούν ακόμη στα αυτιά μου με το που πιάνω τα υλικά στην κουζίνα του σπιτιού μου να μαγειρέψω. Συγκεκριμένα του κυρίου Ιωαννίδη «Συνέχισε να μαγειρεύεις γιατί σου πάει» το έχω υιοθετήσει! Είναι η κινητήριος δύναμη μου να συνεχίζω να ονειρεύομαι. Τα λόγια τους τα κρατώ σαν φυλακτό τόσο των κριτών όσων και των ατόμων πίσω από τα φώτα του Master Chef που την ώρα της αποχώρησης μου το είδα στα μάτια τους ότι στεναχωρήθηκαν»

Δείτε την οντισιόν της Καλλιόπης παρακάτω: 

πηγή: womensnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM