Δημήτρης Άνθης: «Ακόμα δεν μπορώ να αντιμετωπίσω ό,τι μου έκανε αυτός ο ηθοποιός»

Η νέα συγκλονιστική καταγγελία του Δημήτρη Άνθη έρχεται να ταράξει τον ήδη ταραγμένο χώρο του θεάματος και να θέσει στο «στόχαστρο» πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη

Μετά την συνταρακτική καταγγελία του Νίκου Σ. στο 20/20 Magazine, ο οποίο κατήγγειλε άγρια σεξουαλική κακοποίηση από πασίγνωστο σκηνοθέτη παρουσία και ενός δεύτερου ατόμου στον χώρο, ο οποίος φαινομενικά ήταν και εκείνος θύμα στην υπόθεση, έρχεται η καταγγελία του Δημήτρη Άνθη να τα ανατρέψει όλα.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Άνθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» και την Σίσσυ Χρηστίδου αποκάλυψε πως αυτό το άτομο –το δεύτερο άτομο στο χώρο από την καταγγελία του Νίκου Σ. το οποίο φερόταν ως θύμα– τον κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 22 ετών. Όπως ανέφερε ο ίδιος μάλιστα, πρόκειται για πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος πρωταγωνιστούσε μέχρι πρότινος σε γνωστή σειρά της τηλεόρασης.

«Είμαι 38 τώρα και ακόμα φοβάμαι»

Αρχικά ο Δημήτρης Άνθης είπε: «Νιώθω ότι ξαναζώ όσα έζησα όταν ήμουν πιο μικρός σε ηλικία». Και συνέχισε λέγοντας: «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο. Προχώρησα σε μήνυση και ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Και αμέσως μετά δήλωσε: «Δεν το έκανα για να προβληθώ. Νιώθω ότι πλέον πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 τώρα και ακόμα φοβάμαι», συνέχισε.

«Με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα διαφορετικό άτομο»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Εξοργίστηκα που παρουσίασε τον εαυτό του ότι είναι θύμα. Όλα αυτά έγιναν το 2005. Τότε σύχναζα σε ένα καφέ και γνωριστήκαμε εκεί. Ήμασταν σπίτι του, ήταν βράδυ, ήταν σκοτάδι, το μόνο φως που έμπαινε ήταν το φως του δήμου. Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι του. Πρέπει να ήμασταν έξω για κάποιο λόγο, κάποια γιορτή. Και μετά φύγαμε μαζί με τη συναίνεσή μου και πήγαμε σπίτι του. Ήμασταν φίλοι. Περίμενα να ανοίξουν τα φώτα και αντ' αυτού με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα διαφορετικό άτομο. Μου επιτέθηκε, στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα. Θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά. Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική επαφή με άνθρωπο».

Δείτε παρακάτω:

«Για πολλά χρόνια με καθόριζε ο φόβος»

Ο Δημήτρης δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί πως ζούσε σε καθεστώς φόβου για πάμπολα χρόνια μετά από ό,τι έγινε, κάτι το οποίο επηρέασε τη μετέπειτα ζωή του γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Για πολλά χρόνια με καθόριζε ο φόβος. Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις μέχρι να πιάσεις πάτο. Κι εγώ έπιασα πάτο. Αν είχα καλύτερα παιδικά χρόνια ίσως μπορούσα να αντισταθώ, ίσως να ήμουν ψυλλιασμένος. Επειδή έχω δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση και από άτομο του οικογενειακού μου περιβάλλον σε ηλικία 10 χρονών όλα αυτά με έκαναν να φοβάμαι. Δεν είχα ποτέ στήριξη, όσο κι αν οι δικοί μου προσπάθησαν, ίσως δεν ήταν αρκετό για εμένα».

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM