Χατζηβασιλείου: «Έχω υποστεί bullying επί χρόνια στο κανάλι που εργαζόμουν»

Την αποκάλυψη πως έχει πέσει και η ίδια θύμα bullying έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου

Η γνωστή παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου δήλωσε πως είχε υποστεί bullying επί χρόνια στο κανάλι όπου εργαζόταν.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε: «Θα δούμε κι άλλα να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Και πολύ καλά θα κάνουν, κατά την άποψή μου. Και όπως είχα γράψει σε ανάρτησή μου "παραδώστε τους δράστες στην κοινή γνώμη! Αυτή θα τους δικάσει πιο αυστηρά!". Τώρα είναι η ώρα ώριμη για να γίνει όπως έγινε και για να γίνει με τις διαστάσεις που έγινε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε δική της προσωπική εμπειρία, που δεν αφορούσε ωστόσο σεξουαλική παρενόχληση, αλλά εργασιακό εκφοβισμό: 

«Η Σοφία Μπεκατώρου, όταν το ξεκίνησε όλο αυτό, δεν ήξερε ότι θα γίνει αυτός ο Αίολος ένα τεράστιο κύμα, ένα τσουνάμι που θα φέρει κι άλλες μαρτυρίες στο φως. Αλλά πρέπει λίγο να διαχωρίσουμε τα πράγματα, είναι διαφορετικό κομμάτι η επενέργεια ενός ψυχασθενούς. Γιατί κάποιες περιπτώσεις είναι ψυχιατρικής φροντίδας, είναι ψυχιατρικά φαινόμενα αυτά, στα όρια της ναρκισσιστικής διαταραχής και οριακής διαταραχής, και άλλη περίπτωση των υπολοίπων.

Όταν γίνεται κάτι σε μια διαπροσωπική στιγμή, η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να αποδειχτεί. Όταν όμως κάτι γίνεται δημόσια; Όπως έχω υποστεί κακοποίηση τέτοιου τύπου, ήρθε τώρα η στιγμή να το αναφέρω. Έχω υποστεί bullying στο κανάλι που δούλευα, στον Alpha, πριν. Επί χρόνια, σε καθημερινή πρωινή εκπομπή, δημοσιογράφος, που εξακολουθεί να είναι και στη θέση του, μιλούσε ειρωνικά για το πρόσωπό μου. Μου έκανε bullying τηλεοπτικό, δημόσια. Δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Δεν βγήκα ποτέ να απαντήσω ή να μιλήσω άσχημα. Γινόταν ένα παιχνίδι εις βάρος μου. Αυτή η κατάσταση κράτησε πάρα πολύ καιρό. Εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος αυτός ήταν στο κανάλι κάτω από τον πρόεδρο. Σε ποιον να μιλήσω και τι να πω. Είχε νόημα να το πω σε κανέναν; Όταν γινόταν συνεχιζόμενα αυτή η τακτική, καταλαβαίνεις ότι η πρόθεση ήταν ευθεία καταστροφή και της καριέρας μου, και όπως και έγινε. Ο κύριος αυτός συνεχίζει να έχει εκπομπή και εγώ σταμάτησα να υπάρχω σε αυτό το κανάλι».

«Υπάρχουν διαφόρων ειδών μορφές κακοποίησης και δεν υπάρχει τελικά ηθική δικαιοσύνη. Το θέμα είναι να είσαι δυνατός εσύ ο ίδιος, να παίρνεις τη δική σου δύναμη και όλα αυτά να τα αντιμετωπίζεις με ηρεμία και να τα βλέπεις σαν εφαλτήρια για να προχωρήσεις εσωτερικά. Αν δεν είχα κάνει αυτογνωσία στη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια, δεν νομίζω ότι θα είχα τη δυνατότητα και τη στωικότητα να το αντιμετωπίσω όπως το αντιμετώπισα», κατέληξε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM