8 ταινίες της τελευταίας δεκαετίας που μας θυμίζουν καλοκαίρι (vids)

Το φετινό καλοκαίρι είναι σίγουρα διαφορετικό από τα προηγούμενα. Όλοι είμαστε περισσότερο προβληματισμένοι και σκεφτικοί και λιγότερο ανέμελοι.

Καλοκαίρι σημαίνει να βρίσκεσαι κάθε βράδυ έξω, να μεταφέρεσαι από beach party σε beach party, να παρακολουθείς ταινίες σε κάποιον από τους πολλούς θερινούς κινηματογράφους της πόλης ή να χαλαρώνεις σε πλατείες με καλή παρέα.

Το φετινό είναι πιο περίπλοκο! Αλλά για όλα υπάρχει μια λύση. Ορισμένες απ'τις θερινές αυτές νύχτες, που θα σε βρουν στο σπίτι, μπορείς να τις περάσεις όμορφα κα ανέμελα.

Τι καλύτερο από αγαπημένο σινεμά που «μοσχοβολά» καλοκαίρι;

Δεν ξέρω αν είναι τα τοπία με τα κρυστάλλινα νερά και τις αμμουδιές, τα μαγιό και τα αέρινα φορέματα... ή η απαραίτητη δόση ανεμελιάς και περιπέτειας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, καθεμία από τις ταινίες έχει κερδίσει επάξια τη δική της θέση σ'αυτή τη λίστα. Ο λόγος; Γιατί καταφέρνει να μας μεταδώσει λίγη από την καλοκαιρινή αύρα της.

Πάμε να δούμε λοιπόν την λίστα που ακολουθεί:Before Midnight (2013)

Ο Τζέσι και ηΣελίν μοιράζονται μαζί μας το τρίτο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Μετά τη Βιέννη (Πριν το Ξημέρωμα) και το Παρίσι (Πριν το Ηλιοβασίλεμα), το ζευγάρι περιπλανιέται παρέα μαπό το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη μέχρι την Πύλο και την Κορώνη. Σε αυτήν τη γραφική διαδρομή με φόντο την καλοκαιρινή Ελλάδα μας αποκαλύπτεται με αφοπλιστική αμεσότητα τι επιφυλάσσει η ζωή για το ιδιαίτερο αυτό ζευγάρι. Και μας παρασύρει σε καλοκαιρινές αναπολήσεις.

Wonder Wheel (2017)

Με φόντο τη μεταπολεμική Αμερική, βρίσκουμε μια ηρωίδα, που ενσαρκώνει την ματαιοδοξία, την απογοήτευση, τον ανθρώπινο ναρκισσισμό, και εν τέλει το συμβιβασμό σε μια λίγη, βολική και ασφαλή ζωή. Ο κλασικός Woody Allen επιστρέφει για να δώσει ένα πικρό ερωτικό μελόδραμα, με φόντο το λούνα παρκ και τα ξεθωριασμένα χρώματα της παλέτας να το πλαισιώνουν. Οι χαρακτήρες διαφορετικοί, με τον καθένα να κουβαλά τα δικά του προβλήματα και έγνοιες, και να προσδίδουν κάτι στην πλοκή.

Moonrise Kingdom (2012)

Ο Wes Anderson με τη δική του σκηνοθετική ματιά, δημιουργεί ένα καλοκαίρι αλλιώτικο απ΄τα άλλα. Ένα καλοκαίρι φτιαγμένο για παιδικές περιπέτειες. Οι έφηβοι ήρωες μας - 12χρονοι για την ακρίβεια, περνούν το καλοκαίρι τους αλληλογραφώντας και σχεδιάζοντας τη συνάντησή τους. Η απόδραση τους όμως θα οδηγήσει σε unexpected περιτστατικά για γέλια και για κλάματα. 

Magic in the Moonlight (2014)

Ακαταμάχητα όμορφο, γοητευτικά ελαφρύ, σαν ένα πάντα ευπρόσδεκτο τρικ ενός μεγάλου μάγου. Δε διαθέτει «food for thought», ούτε πρόκειται να αλλάξει όλα όσα πιστεύετε στη ζωή για τη λογική και το παράλογο, αλλά για όση ώρα διαρκεί δεν θα μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του. Τα υπέροχα τοπία της Νότιας Γαλλίας, η μόδα της δεκαετίας του ’20, είναι αρκετά για να σας μανητίσουν. 

Call Me By Your Name (2017)

Ο Luca Guadagnino μάς χάρισε ένα από τα πιο όμορφα καλοκαιρινά ειδύλλια, που όμοιο του θα κάνουμε καιρό να δούμε. Στη Βόρεια Ιταλία του 1983 ο 17χρονος Έλιο περνάει ανέμελος τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ο Έλιο, αν και περιτρυγιρισμένος από όμορφα κορίτσια, αρχίζει και ερωτεύεται τον Όλιβερ, ο οποίος βοηθά τον πατέρα του στην έρευνά του. Οι δυο τους γίνονται αχώριστοι και και ένα όμορφο ερωτικό ειδύλλιο παίρνει σάρκα και οστά και σίγουρα αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα της πρώτης αγάπης.

Winona (2020)

Τέσσερα κορίτσια κάνουν μπάνιο σε μια ερημική παραλία της Άνδρου. Μουσικές της Δεσποινίς Τρίχρωμης και του The Boy, που είναι και ο δημιουργός της ταινίας, ντύνουν τη φαινομενική ανεμελιά κοριτσιών αυτών. Ο ελληνικός καλοκαιρινός ήλιος, όμως, ρίχνει φως σε αθέατα σημεία.

The Kings Of Summer (2013)

Τρία νεαρά αγόρια σε μια έξαρση ανεξαρτησίας αφήνουν πίσω τις προβληματικές οικογενειακές τους σχέσεις, με σκοπό να ζήσουν μόνοι τους στο δάσος. Κι όσο είναι απασχολημένοι να χτίζουν το ξύλινο σπίτι τους και να κυνηγάνε το φαγητό τους, μια τρυφερή ιστορία φιλίας αναπτύσσεται. Η ταινία μας δίνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται... ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

Midnight in Paris (2011)

Τα καλοκαιρινά βράδια στο Παρίσι κουβαλούν πάντοτε μία μαγεία. Μπορούν να μετατρέψουν τις ανιαρές διακοπές του Owen Wilson σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη δεκαετία του 1920 παρέα με όλους τους επιφανείς καλλιτέχνες της εποχής. Ο Γούντι Αλεν παίζει με τα όνειρα και τις ψευδαισθήσεις με το παρελθόν και καταλήγει ερωτευμένος με το παρόν. Τι θα γινόταν αν ξαφνικά βρισκόσουν στο Παρίσι της μπελ επόκ;

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM