Λαγούτης για καταγγελίες: «Είναι πολύ βαριά η φανέλα στο υπουργείο Πολιτισμού»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκαν οι ηθοποιοί Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης και Μάριος Αθανασίου, παίρνοντας θέση για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό

Οι ηθοποιοί τοποθετήθηκαν σχετικά με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ ο Πέτρος Λαγούτης ανέφερε πως το υπουργείο Πολιτισμού φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Πρέπει όλοι μας, γιατί όλοι έχουμε εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον άνθρωπο, να καταλάβουμε ότι το προσωπικό πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα, να εξεταστεί αργότερα η όποια προσωπική μας σχέση με όποιον από αυτούς τους ανθρώπους, είτε θύτη είτε θύμα. Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, στην οποία πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, και αυτό νιώσαμε ότι δεν συνέβη αυτές τις ημέρες από την υπουργό Πολιτισμού μας. Είναι πολύ βαριά η φανέλα στο υπουργείο Πολιτισμού».

Χρανιώτης: «Το θέατρο δεν είναι ένα απέραντο πορνείο»

Παράλληλα, ο Γιώργος Χρανιώτης ανέφερε πως δεν περίμενε «να πέσει φως σε πράγματα που η δική μας η γενιά έχει συνηθίσει να είναι σκοτεινά. Πέφτει φως άπλετο σε πράγματα τα οποία εμείς τα συζητούσαμε, μας έκαναν να δυσφορούμε και μας ανησυχούσαν. Πράγματα που θεωρούσαμε ότι είναι ανυπόστατες φήμες. Όμως όλο αυτό το σούσουρο που υπάρχει εμείς το ζούμε χρόνια. Είναι κάτι που εμένα προσωπικά με ενοχλούσε, αλλά όχι άμεσα, γιατί ποτέ δεν είχα υποστεί ένα τέτοιου είδους bullying.

Αυτές οι γραφικές φράσεις που ακούγαμε από μεγαλύτερους, ότι οι ηθοποιοί είναι και λίγο ευτελείς μερικές φορές, ότι κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις, υπονοώντας ότι μπορεί να είναι σεξουαλικές ή συνειδησιακές... Το θέατρο είναι ένας πολύ υγιής χώρος και αν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί και να σχετίζονται με το υπουργείο Πολιτισμού θεωρούν ότι είναι ένα απέραντο πορνείο, να τους δηλώσουμε ότι δεν είναι. Δεν είναι καθόλου ένα απέραντο και μεγάλο πορνείο, είναι ένας υπέροχος χώρος, με υπέροχα κείμενα και φράσεις, συγγραφείς και ανθρώπους, που το στηρίζουμε».

Μάριος Αθανασίου: «Χρειαζόμαστε την πολιτεία»

«Όλο αυτό που γίνεται είναι μια όμορφη κοινωνική επανάσταση για πράγματα που υποστηρίζουν το δίκιο, την αλήθεια, το φως, την καθαρότητα και σε όλη αυτή τη διαδικασία, αντί να βγάλεις το κοστούμι σου και να μπεις με τα παιδιά και να το πας ακόμη παραπέρα, γιατί εμείς φοβισμένοι είμαστε, βοήθεια θέλουμε. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα, την πολιτεία χρειαζόμαστε. Εδώ χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση. Τα αντανακλαστικά που δείξανε στη Σοφία Μπεκατώρου, που δεν μειώνω καθόλου το περιστατικό, αυτό μας βοήθησε για όλα, έπρεπε να το δείξουν εδώ από την πρώτη στιγμή», ανέφερε ο Μάριος Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM