Κονιόρδου κατά Μενδώνη: «Όφειλε να αντιδράσει θεσμικά»

Για τον κύκλο των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο και τη στάση της Λίνας Μενδώνη μίλησε η Λυδία Κονιόρδου

Η γνωστή ηθοποιός, Λυδία Κονιόρδου, ανέφερε πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «όφειλε να αποστασιοποιηθεί και να αντιδράσει θεσμικά».

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα»:

«Με τον κ. Λιγνάδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ παρά μόνο πρόσφατα και μάλιστα με την ιδιότητα του σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Αυτό το ελάχιστο διάστημα που είχα εμπειρία μαζί του σαν συνεργάτης, όπως άλλοι 30 συντελεστές, δεν ήταν ικανό για να μπορώ να διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη γνώμη.

Επομένως ήταν άτυχη η αναφορά της υπουργού Πολιτισμού στο όνομα μου. Μπορεί να έγινε μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη, όμως, ένας άνθρωπος που απλώς δουλεύει σε μια δουλειά έχει ευθύνη για τον εαυτό του και ίσως για την ομάδα μέσα στην οποία δουλεύει. Ο υπουργός Πολιτισμού έχει όμως μια ευθύνη ευρύτερη. Κανείς δεν της προσάπτει, εγώ προσωπικά όχι, ότι θα όφειλε να ξέρει. Όμως, από την ώρα που άρχισαν τα σύννεφα όφειλε να αποστασιοποιηθεί και να αντιδράσει θεσμικά. Όχι σε ένα προσωπικό τηλεφώνημα ή σε μια δικαιολόγηση της παραίτησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM