Η Κάτια Δανδουλάκη παίρνει θέση για τις καταγγελίες ηθοποιών: «Τα θύματα είναι ήρωες»

Η Κάτια Δανδουλάκη, με ένα ιδιόχειρο σημείωμα, θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια στις καταγγελίες των ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και σωματική βία που έχουν συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, χώρο

Η μοναδική Κάτια Δανδουλάκη δεν μπορούσε να μείνει παρατηρητής σε όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα με τη δημοσιοποίηση σειράς περιστατικών αλλά και καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και σωματική βία από άτομα του καλλιτεχνικού χώρου.

Έτσι, αποδεικνύοντας μία ακόμη φορά το ήθος και την ευπρέπειά της, τόσο ως ηθοποιός και θιασάρχης όσο και ως άνθρωπος, αποφάσισε να γράψει ένα ιδιόχειρο σημείωμα, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος, καταδικάζοντας ξεκάθαρα, θα λέγαμε, την όλη κατάσταση.

«Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα»

Η καταξιωμένη ηθοποιός στο σημείωμα αυτό –το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, «Το Πρωινό»– έγραψε:

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα, που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ».

Δείτε το ιδιόχειρο σημείωμα της ηθοποιού:

Το σημείωμα της Κάτιας Δανδοιυλάκη

Να υπενθυμίσουμε πως η Κάτια Δανδουλάκη, πέρα από την τωρινή της ξεκάθαρη θέση, είχε αναλάβει σχετική δράση και στο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα το 2019, όταν και έκλεισε το θέατρό της για δύο μήνες, διακόπτοντας τη συνεργασία με πασίγνωστο σκηνοθέτη - ηθοποιό ύστερα από καταγγελία ηθοποιού – σε βάρος του υπάρχουν και τώρα καταγγελίες με ηθοποιούς που τον κατονομάζουν.

Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Κάτια Δανδουλάκη πρόκειται να καταθέσει κιόλας υπέρ της Λένας Δροσάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM