Κατερίνα Διδασκάλου: «Φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου»

Κατερίνα Διδασκάλου

Στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένη η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου

Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν χθες, Δευτέρα, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. Η πρωταγωνίστρια από τις «Άγριες Μέλισσες» μίλησε για τη σειρά που κάνει τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης, για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και για την πρωτοβουλία της να φιλοξενήσει έναν άστεγο στο σπίτι της, στην Ακρόπολη.

Η ηθοποιός συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι αλήθεια πως έχω φτιάξει μια μικρή γωνίτσα σε αυτόν τον άνθρωπο και μένει στο σπίτι μου. Είναι θέμα επιλογών το πώς ζούμε και θέμα καλής τύχης. Όταν έχεις μεγαλώσει με έναν τέτοιο πατέρα και μια τέτοια μητέρα, πιστεύω πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνεις. Να μαθαίνουμε εμείς στις επόμενες γενιές. Είναι και θέμα αισθητικής. Θεωρώ ότι η ηθική είναι αισθητική».

«Έχει διδάξει πολλά σε μένα και στα παιδιά μου»

«Μένω τα τελευταία 15 χρόνια στην Ακρόπολη. Είναι γεμάτη η Ακρόπολη με αστέγους, παντού. Ο λόφος δε του Φιλοπάππου είναι γεμάτος. Ζουν οι άνθρωποι μέσα στο δάσος, δίπλα στον φοβερό μας πολιτισμό. Οι άνθρωποι για να φυλαχτούν από τη βροχή πηγαίνουν τα βράδια σε σπηλιές. Τέτοια ασύλληπτα πράγματα. Ο συγκεκριμένος κύριος μου είχε κάνει εντύπωση, γιατί δεν τον είδα ποτέ ούτε μαστουρωμένο ούτε πιωμένο ούτε τίποτα τέτοιο. Φρόντιζε τέσσερα σκυλιά όταν τον γνώρισα και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Δεν ζητούσε ποτέ, δεν δεχόταν. Εκτός αν του πήγαινες φαγητό για τα σκυλιά ή για τον ίδιο. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ. Σιγά σιγά άρχισε να μου κάνει μερεμέτια στο σπίτι και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που δίδαξε πολλά και σε μένα και στα παιδιά μου. Είναι μεγάλος άνθρωπος πλέον, 75 ετών. Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος», πρόσθεσε η αγαπημένη ηθοποιός.

«Εμένα ευτυχώς ό,τι μου συνέβη έχει τακτοποιηθεί»

Ωστόσο, για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου απάντησε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα, αλλά το τακτοποίησε μιλώντας στον σωστό άνθρωπο. «Το θέατρο για μια ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του φωτός, το να ρίχνει φως σε καταστάσεις που δυστυχώς συμβαίνουν παντού. Ρίχνει φως στα κακώς κείμενα. Έχω ακούσει τραγικές ιστορίες και στον πολιτικό και στον δημοσιογραφικό χώρο», ανέφερε η κ. Διδασκάλου με αυστηρό ύφος, αποκαλύπτοντας ότι και η ίδια έχει πέσει «θύμα» άρρωστων εξουσιομανών, αλλά το «τακτοποίησε».

«Εμένα ευτυχώς ό,τι μου συνέβη έχει τακτοποιηθεί. Μίλησα εκεί που έπρεπε. Φρόντισα να μπουν στη θέση που τους άρμοζε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Διδασκάλου, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμπεριφορές ψυχοπαθολογικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM