Καπουτζίδης: «Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τόνισε πως δεν θέλει να πάει σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι.

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης, ανέφερε πως δεν τον νοιάζει καθόλου να πάει σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι, ενώ μίλησε για το σύμφωνο συμβίωσης, υπογραμμίζοντας πως «δεν πρέπει να είναι κουτσό» και ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ο πολιτικός γάμος, αλλά και να προχωρήσει το θέμα της υιοθεσίας.

«Δεν με προβλημάτιζε αν θα με συμπαθούσε κάποιος, αν θα χάσω κοινό, διαφήμιση, ούτε αν θα σταματήσει να με θέλει ένα κανάλι. Δεν με ένοιαζε καθόλου και δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση για κάποιον που δεν θέλει έναν γκέι. Και δεν θέλω να έρχονται στο θέατρο να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν έναν γκέι, να κάτσουν σπίτι τους ή να πάνε να δουν ένα άλλο θέατρο και θα είμαστε ευτυχισμένοι και οι δύο.

«Το μόνο που με απασχολούσε ήταν- επειδή βρισκόμουν 600 χλμ. μακριά από την πόλη μου- να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς μου με σούσουρο. Τίποτα άλλο δεν με απασχολούσε. Γιατί δεν θα ήμουν δίπλα. Όταν κατάλαβα ότι έχουν τη σιγουριά, την πίστη και την ικανότητα ότι όποιος είναι να κάνει σούσουρο θα τον κάνουν πέρα, ήμουν πολύ ήσυχος» δήλωσε ο κ. Καπουτζίδης για την απόφαση του να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του.

«Το σύμφωνο συμβίωσης δεν πρέπει να είναι κουτσό, ο πολιτικός γάμος πρέπει να θεσμοθετηθεί. Αν το κράτος πει στα σχολεία, τις κοινωνίες, τα γραφεία, τις υπηρεσίες ότι οι πολίτες είναι ίσοι, τότε κανένας υπάλληλος, εκπαιδευτικός, γιατρός δεν θα αντιμετωπίσω ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο με μισό μάτι», συμπλήρωσε o σεναριογράφος.

Τα παιδικά του χρόνια

Μιλώντας για την παιδική του ηλικία, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως δεν είχε δεχθεί ιδιαίτερο bullying στο σχολείο γιατί ήταν δυνατό παιδί, αλλά και λίγο απομονωμένος.

«Αυτό που με έκανε εσωστρεφή ήταν σίγουρα η σεξουαλικότητά μου. Δυσκολεύτηκα όταν το κατάλαβα. Χαίρομαι που τώρα ένα γκέι παιδί μπορεί να δει και 10-20 διαφορετικά πράγματα στο ίντερνετ και στην τηλεόραση που θα το βοηθήσουν να καταλάβει ποιος είναι.

Τη δεκαετία του '80 ένα γκέι παιδί άνοιγε την τηλεόραση και ο ομοφυλόφιλος ήταν ένας άνθρωπος που είτε μιλούσε πλάτη στην τηλεόραση, είτε με "μωσαϊκό" και αλλοίωση στη φωνή. Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν από το περιθώριο, ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να σταθεί εδώ, που μιλάμε με αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό. Έβλεπα αυτό, έβλεπα το AIDS, έβλεπα ότι είναι ο τύπος που τον βαράνε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κοροϊδεύουν. Ένιωθες άρα εκεί είμαι κι εγώ», ανέφερε.

Στήριξη στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

«Παρότι λέω ότι δεν θέλω να δίνω συμβουλές, είμαι πολύ χαρούμενος και αποφασισμένος να κάνω την προσπάθεια που έχω βάλει στόχο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα. Είτε μέσα από τη δουλειά μου, από συνεντεύξεις, είτε με δράσεις και χαίρομαι που με έχουν πλησιάσει ΛΟΑΤΚΙ ομάδες», κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM