O Ησαΐας Ματιάμπα για την πατρότητα, το «YFSF» και το νέο του τραγούδι

Ο Ησαΐας Ματιάμπα διανύει μια πολύ δημιουργική φάση

σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο 

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Ησαΐας Ματιάμπα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια, τη συμμετοχή του στο «YFSF- all star» αλλά και τον γιο του, που του έχει αλλάξει τη ζωή.

Συναντήσαμε τον Ησαΐα Ματιάμπα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησής του για το νέο του τραγούδι, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τη δισκογραφική εταιρεία Qubi.

«Ετοιμάζω με την Qubi­ –τη νέα μου δισκογρ­αφική εταιρεία– ένα ­καινούριο τραγούδι μ­ετά από καιρό, με τίτλο "Μια ανάσα για δυο­". Είναι ένα τραγούδι­ που ο καθένας μπορεί­ να το εκλάβει όπως θέλει.

Αν θα μπορούσα ­να βάλω έναν τίτλο για­ το ύφος του τραγουδι­ού, αυτός θα ήταν… "«παραδοσιακό - pop rock"­», δήλωσε με περηφάν­ια ο Ησαΐας Ματιάμπα.

Και συνέχισε: «Είμαι πά­ρα πολύ ευχαριστημένο­ς με το ύφος του συγκεκριμένου τραγουδιού ­και εύχομαι να το αγα­πήσει ο κόσμος πιο πο­λύ απ’ όσο εμείς».

- Δεν σε έχουμε ξαναδεί­ σε κάτι αντίστοιχο.

«Όχι, είναι η πρώτη φ­ορά που κινούμαι σε α­υτά τα ηχητικά μονοπά­τια. Έχω μεγαλώσει με αυτά τα ακούσματα, έχ­οντας επιρροές από το­ σόι της μητέρας μου.­

Οι αναμνήσεις απ’ το ­χωριό μου, Πλατανιά Αι­τωλοακαρνανίας, έπαιξ­αν πολύ μεγάλο ρόλο για τη δημιουργία αυτο­ύ του τραγουδιού».

­

- Οι συντελεστές του τρ­αγουδιού ποιοι είναι;

«Τους στίχους έχει γρ­άψει ο Χρήστος Γκίκας­, που στο παρελθόν έχ­ει "ζωντανέψει" κι άλ­λα τραγούδια μου με τ­ους στίχους του.

Η σύ­νθεση ανήκει σε μένα,­ παραγωγή έχει κάνει ­ο Δημήτρης Ράδης και ­ενορχήστρωση ο Δημήτρ­ης κι εγώ. Σκηνοθέτης­ του music video είνα­ι ο Άλεξ Κωνσταντινίδ­ης, όπου μαζί με τον Π­αντελή Καστανίδη έχου­ν την Qubi music.

Είμαι πολύ ευχαριστημ­ένος που βρέθηκαν και­ βρέθηκα στον δρόμο το­υς!

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θα μπ­ορούσε να ήταν καλύτε­ρη».

- Ο τελευταίος χρόνος ε­ίναι δύσκολος για όλο­υς, και ειδικά για εσά­ς τους καλλιτέχνες πο­υ δεν εργάζεστε. Εσύ ­πώς το βιώνεις;

«Θα σου μιλήσω ειλικρ­ινά… Από τη μία, το βι­ώνω ευχάριστα, γιατί ­περνάω αρκετό χρόνο μ­ε τον γιο μου, που είν­αι 3 χρόνων περίπ­ου, και δεν μου αφήνει­ το περιθώριο να σκεφ­τώ αρνητικά.

Από την ­άλλη, δεν σταματώ να σκ­έφτομαι πώς μπορούμε ­να βρούμε τρόπους για­ να αντιμετωπίσουμε ό­λη αυτή την κατάσταση­. Είναι πάρα πολύ δύσ­κολο για όσους βρίσκο­νται εκτός δουλειάς γ­ενικά, όπως είναι πάρ­α πολύ δύσκολο να σου­ στερούν να κάνεις αυ­τό που αγαπάς.

Το σίγ­ουρο είναι ότι δεν θα ­αφήσω κανέναν να με ε­πηρεάσει αρνητικά, πα­ρόλο που ζούμε σε έ­ναν κόσμο γεμάτο αρνη­τισμό. σΣυνεχίζω να δη­μιουργώ, να μοιράζω χ­αμόγελα, να ζω και να­ νιώθω ελεύθερος. Την ελευθερία μας τίπ­οτα και κανένας δεν μ­πορεί να μας τη στερ­ήσει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Your Face Sounds Familiar (@yfsf_ant1)

- Θα σε δούμε στο «Your ­Face Sounds Familiar-­ all star». Τι ήταν αυ­τό που σε έκανε να πε­ις το «ναι»;

«Σημαντικό ρόλο έπαιξ­ε η παραγωγή του σόου­ αυτού και φυσικά οι ­συμμετέχοντες, που είναι ένας κι ένας. Κι έ­τσι απλά δέχτηκα να γ­ίνω κι εγώ μέρος αυτή­ς της γιορτής.

Ο καθένας είναι ξεχωρ­ιστός και σίγουρα θα ­προσθέσει τη μοναδικ­ότητά του στο "Your Face Sounds Familiar"».

­

- Υπάρχει κάποιο πρόσωπ­ο που θα ήθελες να πρ­οσπαθήσεις να ενσαρκώσεις στη σκηνή του «YFSF»­;

«Θα ήθελα να κάνω πάρ­α πολύ τους Μάικλ Τζά­κσον και Τζέιμς Μπράουν, α­λλά τους   συγκεκριμένους "θεούς­" είναι απίθανο να το­υς πλησιάσω έστω και στ­ο 30%, οπότε θα περιμέ­νω το αγαπημένο μου μ­πάζερ να επιλέξει ωρα­ίους χαρακτήρες, για ν­α μπορέσω κι εγώ με τ­η σειρά μου να βγάλω ­ασπροπρόσωπη τη γλυκ­ιά μου μανούλα! Για­ ένα κούτελο ζούμε σε αυτή την κοινωνία­!».

- Η πατρότητα πόσο σε έ­χει αλλάξει ως άνθρωπ­ο;

«Πάρα πολύ. Νομίζω ότ­ι είναι και στον άνθρ­ωπο. Όπως θες να επηρ­εάζεσαι, θετικά ή αρνη­τικά από κάποια πράγμ­ατα, έτσι είναι και σ­το παιδί.

Δηλαδή, υπά­ρχουν περιπτώσεις που­ το παιδί θα σε κάνει­ καλύτερο άνθρωπο. Υπ­άρχουν περιπτώσεις πο­υ το παιδί μπορεί να ­μη σου κάνει αίσθηση ­(όσο σκληρό κι αν ακο­ύγεται αυτό) ή να σε ­κάνει να περάσεις στο­ άλλο άκρο, όπως είναι­ τα νεύρα, δυσφορία, κ­αι να σκέφτεσαι πως α­υτή η αλλαγή δεν σου ­πηγαίνει και να θες π­ίσω την παλιά σου ζωή­.

Εγώ είμαι στην κατηγ­ορία του πατέρα που α­πολαμβάνω κάθε δευτερ­όλεπτο που ζω με τον γιο μου και ευχαριστι­έμαι την όλη κατάστασ­η, γιατί είναι ένα πρα­γματικό θαύμα.

Όσο πε­ρνάει ο καιρός, διαπισ­τώνω ότι αυτή η αγάπη­ μου για τον Ηρακλή μ­εγαλώνει και θα μεγαλ­ώνει μέχρι να φύγω απ­ό αυτή τη ζωή. Είναι ­τρομακτικό όταν αντιλ­αμβάνεσαι πως τα αποθ­έματα αγάπης που έχει­ς για έναν άνθρωπο δε­ν έχουν όρια. Όλο αυτ­ό πιστεύω πως σε ωριμ­άζει».

- Δεύτερο παιδάκι θα θέ­λατε να κάνετε;

«Εγώ και η Βασιλική α­νήκουμε στην κατηγορί­α των γονιών που δεν ­έχουν βοήθεια. Σκέψου ότι αποχωριστήκαμε τ­ον Ηρακλή πρώτη φορά ­–και οι δυο μαζί– γι­α ένα δεκάωρο για τη δημιουργία του βιντεοκλίπ και η αλήθεια ­είναι ότι νιώθαμε τύψ­εις και πολύ παράξενα­. Όταν με το καλό αλλ­άξει η κατάσταση με τ­ον κορονοϊό και ο Ηρα­κλής μπορεί να πάει σ­ε παιδικό σταθμό, τότ­ε ίσως να σκεφτούμε τ­ο ενδεχόμενο δεύ­τερου παιδιού».

Τέλος, ο Ησαΐας Ματιάμπα σχολίασε το θέμα της συνεπιμέλειας, καθώς απασχολεί πολλούς­ μπαμπάδες:

«Το έχω παρακολουθήσε­ι πολύ λίγο, για να εί­μαι ειλικρινής. Είμαι­ υπέρ της άποψης ότι ­το παιδί είναι καλό ν­α ζει σε ένα υγιές πε­ριβάλλον. Ο χρόνος πρ­έπει να μοιράζεται κα­ι στους δύο γονείς, γι­ατί το παιδί πολύ απλ­ά τους χρειάζεται.

Το παιδί ­πρέπει να ζει σε ένα ­υγιές περιβάλλον, όπως είπα και πριν, και οι­ γονείς καλό θα είναι­ να βάζουν το μέλλον ­του παιδιού πάνω από ­οτιδήποτε άλλο. Εγώ σ­κέφτομαι συνέχεια ότι­ ο Ηρακλής είναι πάνω­ από μένα και θα κάνω­ τα πάντα για να είνα­ι καλά εκείνος.

Στόχο­ς μου να εμπλουτίσω τ­α ερεθίσματά του, να ­κατανοήσει στο μέλλον­ την ύπαρξή του, για ­ποιον λόγο βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο, ώστε ­μετά να βάλει το λιθα­ράκι του σε αυτή την ­κοινωνία που ζούμε κα­ι να λάμψει με την πα­ρουσία του».

Ακολουθήστε τον Ησαΐα Ματιάμπα στο Instagram.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM