Gerard Butler: Πότε και γιατί έρχεται στην Ελλάδα (video)

Καλώς τον «Λεωνίδα», έστω και χωρίς τους... «300» του.

Ο Gerard Butler έρχεται στη χώρα και αυτή τη φορά όχι για διακοπές. Τι ακριβώς θα κάνει στην Ελλάδα και γιατί, σας εξηγούμε ακολούθως.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική του επιτυχία, ως τώρα τουλάχιστον, είναι ως Λεωνίδας με το θρυλικό σλόγκαν «This is Sparta». Μια ταινία που σάρωσε το παγκόσμιο box-office κι εύκολα συγκαταλέχθηκε στα μπλοκμπάστερ.

Από τότε πέρασαν 15 χρόνια ήδη. Φέτος, λοιπόν, για να περάσω στο διά ταύτα, η Ελλάδα θα θα τιμήσει τα 2.500 χρόνια από την επική αντίσταση των 300 του Λεωνίδα στις στρατιές του Ξέρξη στις Θερμοπύλες. Και, guess what: O Butler είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Έρχεται τον Ιούνιο

Για την ακρίβεια, ο Butler πρόκειται να έρθει τον Ιούνιο στην Αθήνα για να παραστεί στους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, που συμπίπτουν και με την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Αυτές τις ημέρες, δε, αναφέρει το «Βήμα», έχουν πυκνώσει οι αναφορές στους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την επιμέλεια και εποπτεία των οποίων έχει αναλάβει το Ιδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

TIP

Ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο των διοργανωτών. Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό νόμισμα των δύο ευρώ αφιερωμένο στη Μάχη των Θερμοπυλών, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Σπάρτης προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σύντομα όλες οι λεπτομέρειες.

  AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM