Τζορτζ Κλούνεϊ: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα»

Ο δημοφιλής Τζορτζ Κλούνεϊ θέλησε να επαναλάβει για μια ακόμη φορά την άποψη του πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα – «Πρέπει να επιστρέψουν εκεί»

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι ένας από τους πιο γνωστούς φιλέλληνες, ενώ είχε ταχθεί για πρώτη φορά υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών το 2014. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δε δίστασε να πάρει για μια ακόμη φορά θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την επίσης ηθοποιό Τζάνετ Σούζμαν

–και πρόεδρο της βρετανικής Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα–, ο ίδιος θέλησε θέλησε να υποστηρίξει πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα, τονίζοντας, μάλιστα, πως η επιστροφή τους στη χώρα μας κρίνεται απαραίτητη.

«Τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να επιστρέψουν εκεί»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Τζορτζ Κλούνεϊ φαίνεται να δήλωσε: «Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα».

Καλώντας παράλληλα, τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στον γενέθλιο τόπο τους. «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη» επισήμανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, και μάλιστα, πριν από την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όπως ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM