Φαίη Ξυλά: Το βιογραφικό της επιτυχημένης ηθοποιού

Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός Φαίη Ξυλά πρωταγωνιστεί στην εβδομαδιαία σειρά «Έρωτας με διαφορά»

Η Φαίη Ξυλά είναι από τις πιο ταλαντούχες και παράλληλα εντυπωσιακές ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές έχοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος, την παρακολουθούμε στη νέα σειρά του Star, «Έρωτας με διαφορά», όπου υποδύεται την 39χρονη Ζέτα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία θα μπλέξει σε κωμικές καταστάσεις αφού γνωρίσει τον 24χρονο Κωστή, που θα... της πάρει τα μυαλά. Σημειώνεται πως το σενάριο υπογράφει το δίδυμο των επιτυχιών Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή («Μαύρα μεσάνυχτα» κ.λπ).

Το βιογραφικό της

Η Φαίη Ξυλά γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο το 1999, συμμετέχοντας από τότε σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Τέχνης και του Εθνικού Θεάτρου.

Τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε η τηλεοπτική της καριέρα και συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά του Mega «Φεύγα». Το 2003 έπαιξε στη σειρά «Όνειρο ήταν» και δύο χρόνια αργότερα (2005) στην «Επαφή» και στη σειρά «Μου λείπεις». Τις χρονιές 2006 και 2007 έπαιξε σε τέσσερα επεισόδια της σειράς «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα». Έναν χρόνο αργότερα, το 2008, έπαιξε και στη σειρά του ΑΝΤ1 «Γιούγκερμαν». Το 2014 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του ANT1 «Καλές δουλειές», μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Τα μυστικά της Εδέμ»

Το κοινό όμως την ταύτισε με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο σίριαλ «Τα μυστικά της Εδέμ», όπου υποδυόταν την Εύα Χαρίτου. Μέσω της σειράς γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009, αλλά το 2018 αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο έχει αποκτήσει έναν γιο.

Η Φαίη Ξυλά έχει παίξει και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Το 2003 στην ταινία «Λου και Λένα» και το 2005 στους «Λουκουμάδες με μέλι». Το 2006 συμμετείχε στην ταινία «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» και το 2007 στις «Γυναικείες συνωμοσίες». Το 2008 ενσάρκωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Γαμήλιο πάρτι» και το 2009 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Όλα θα πάνε καλά».

«Με το θέατρο ξορκίζω τον θάνατο»

Η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξή της έχει τονίσει πως για εκείνη τα σπουδαία και τα σημαντικά της ζωής έχουν να κάνουν με προσωπικά ζητήματα και όχι τόσο με επαγγελματικά, επομένως καταφέρνει πάντα, παρά τις επαγγελματικές επιτυχίες, να παραμένει προσγειωμένη.

«Με το που τελειώνει η παράσταση, τελειώνει και ο ρόλος. Δεν αισθάνθηκα ποτέ αλαζονικά, ίσως γιατί για μένα τα σημαντικά και τα σπουδαία έχουν να κάνουν με πολύ προσωπικά ζητήματα και όχι με την επαγγελματική καταξίωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την υποτιμώ, αλλά σίγουρα δεν την υπερεκτιμώ. Η ενασχόλησή μου με το θέατρο με κάνει να νομίζω ότι ξορκίζω τον θάνατο. Η δασκάλα μου, η Αντιγόνη Βαλάκου, στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, μας έλεγε ότι το θέατρο είναι ένα σοβαρό παιχνίδι, αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ ότι είναι παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το 2018 πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Κυρία Ντάλογουεϊ» της Βιρτζίνια Γουλφ στο Θέατρο Αυλαία.

Φαίη Ξυλά

Τι συμβαίνει με τη Φαίη και τον συμπρωταγωνιστή της στο Star

Ωστόσο, πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News» θέλει... τη ζωή να αντιγράφει την τέχνη, καθώς αναφέρει πως κάτι συμβαίνει ανάμεσα στην ηθοποιό και τον γοητευτικό συμπρωταγωνιστή της Βασίλη Μίχα, ο οποίος υποδύεται τον Κωστή στη σειρά του Star «Έρωτας με διαφορά». Οι δυο τους ήρθαν κοντά στα τηλεοπτικά πλατό κατά την περίοδο των γυρισμάτων, ωστόσο κανένας από τους δυο δεν έχει παραδεχτεί ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ τους…

Φαίη Ξυλά

Έχει και... σωσία!

Όχι, δεν πρόκειται για τη δίδυμη αδελφή της, αλλά για την Ισπανίδα και επίσης ηθοποιό Marta Hazas. Μάλιστα, στην Ισπανία είναι πολύ αγαπητή από τον ρόλο της στη σειρά «Velvet». Η Marta γεννήθηκε το ’77 και έχει ύψος 1,68 μ., ενώ η Φαίη γεννήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, το ’75.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM