Στεφανία Λυμπερακάκη - Βιογραφικό: Ποια είναι η 19χρονη τραγουδίστρια

Με το χορευτικό τραγούδι «Last dance», η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021.

Η Eurovision 2021 διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που και πάλι θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας η πανέμορφη Stefania με το τραγούδι «Supergirl».

Το τραγούδι που επέλεξαν φέτος για τη νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια είναι ένα pop κομμάτι, σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος μετρά ήδη αρκετές επιτυχίες στην ιστορία της Eurovision.

Τη σκηνική παρουσία θα επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχει υπογράψει τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά το 2004, αλλά και της Έλενας Παπαρίζου που κέρδισε τη Eurovision 2005.

Το τραγούδι της Στεφανίας Λυμπερακάκη για τη Eurovision 2021:

Το βιογραφικό της Στεφανίας Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενώ είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons», σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove, κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Το 2019, η όμορφη και ταλαντούχα Stefania κυκλοφόρησε και τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».

Το 2016, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία, τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς.

Η 18χρονη Stefania, πέρα από τη μουσική, έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Συγκεκριμένα, από το 2018 πρωταγωνιστεί στην ολλανδική σειρά «Brugklas», στο ρόλο της Fenna, ενώ πρωταγωνίστησε στις ολλανδικές ταινίες: «Brugklas: De tijd van m’n leven» (2019), «De Club van Lelijke Kinderen» (2019, στο ρόλο της τραγουδίστριας) και «100% Coco New York» (2019, στο ρόλο της Lilly).

Γνωστή στο ευρύ κοινό της Ελλάδας έγινε κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019, όταν η Stefania συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».

Η οικογένεια της Στεφανίας Λυμπερακάκη κατάγεται από το Θούριο Έβρου. Η ίδια διατηρούσε σχέση με τον Ολλανδό τραγουδιστή, Γιάννες Χόιβελμανς, ο οποίος επίσης έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ως μέλος του συγκροτήματος Fource. Ωστόσο, οι δυο τους χώρισαν το 2021.

Επίσης, είναι ανιψιά του Έλληνα ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου.

Στάνκογλου Στεφανία

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα