Eurovision 2020: Κύπρος: Ο Teo Arkitekt στη συνθετική ομάδα του «Running» (vid)

Αποκαλύφθηκε ο Έλληνας δημιουργός της κυπριακής αποστολής για τη Eurovision 2020. Πρόκειται για τον Teo Arkitekt, κατά κόσμον Θεόφιλο Πουζμπούρη, που είναι γνωστός στους Έλληνες γιουροφάνς, μιας και είναι μέλος και παραγωγός του συγκροτήματος Freaky Fortune, οι οποίοι μαζί με τον RiskyKidd εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Eurovision 2014. Το τραγούδι Rise Up διαγωνίστηκε στην Κοπεγχάγη και πήρε την 20η θέση.

Λίγα λόγια για τον Teo Arkitekt

Ο Θεόφιλος Πουζμπούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα στις 9 Φεβρουαρίου του 1991. Σπούδασε «Μεθοδολογία της Ιστορίας και Θεωρία της Επιστήμης» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η σχέση του με την μουσική άρχισε από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο δημοτικό ενώ παράλληλα ξεκίνησε και πιάνο. Συνέχισε τις σπουδές του στην κιθάρα και το πιάνο, στην αρμονία της μουσικής και στα ανώτερα θεωρητικά. Παράλληλα με τις σπουδές και πριν τους Freaky Fortune υπήρξε μέλος σε Ροκ συγκροτήματα όπου έπαιζε κιθάρα και πλήκτρα, επιρροές που αποτελούν ακόμα μεγάλο μέρος των ακουσμάτων του και του τρόπου σύνθεσής του.

Με τους Freaky Fortune ασχολήθηκε κυρίως με διασκευές. Οι διασκευές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο προσωπικό τους κανάλι στο YouTube με αποκορύφωμα τη διασκευή του τραγουδιού Part of me της Katy Perry με το οποίο και κέρδισαν στον αμερικάνικο διαγωνισμό του πασίγνωστου blogger Perez Hilton.

Συνεργασίες με την Τάμτα, τη Ραλλία Χρηστίδου, τους Radio Act, τη Γιάννα Τερζή και την Άννα Βίσση συνθέτουν επίσης την καριέρα του.

Ο ρόλος, λοιπόν, που έχει αναλάβει στα πλαίσια της κυπριακής συμμετοχής είναι αυτός του παραγωγού και συνθέτη.

Δείτε το βίντεο:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM