Eurovision 2020: ΒΕΛΓΙΟ: Οι πρώτες αντιδράσεις των Hooverphonic στις κριτικές (vid)

Οι Hooverphonic παρουσίασαν χθες τη συμμετοχή τους στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ. Πρόκειται για το τραγούδι “Release me“, το οποίο αποτελεί σύνθεση των ιδίων.

Αναμφισβήτητα, η συμμετοχή των Hooverphonic έχει στρέψει τα φώτα πάνω της από την 1η Σεπτεμβρίου όταν και ανακοινώθηκε. Το βέλγικο συγκρότημα μετά από χρόνια έντονου pressing ένιωσε έτοιμο φέτος και ενέδωσε στην πρόταση της βέλγικης τηλεόρασης να είναι οι εκπρόσωποι της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Με το άκουσμα του τραγουδιού, το οποίο κυκλοφόρησε χθες, οι αντιδράσεις κριτικών και κοινού ήταν έντονες, όπως άλλωστε αναμενόταν. Υπάρχουν από τη μια οι ένθερμοι υποστηρικτές της μπάντας οι οποίοι λάτρεψαν το χαρακτηριστικό ήχο του συγκροτήματος.

Στον αντίποδα, αρκετός κόσμος οι οποίοι περίμεναν κάτι ιδιαίτερο από τους Hooverphonic. Πολλοί θεωρούν το τραγούδι flat και μη κατάλληλο για τη Eurovision.

Ο Alex Callier, ιδρυτής του συγκροτήματος, δήλωσε:

“Επιλέξαμε σαφώς ένα τραγούδι Hooverphonic και όχι ένα τραγούδι ειδικά σχεδιασμένο για τη Eurovision το οποίο δεν θα ακούγεται πλέον σαν τους Hooverphonic.Έχω ήδη ακούσει μερικά άλλα τραγούδια και νομίζω ότι το τραγούδι μας ξεχωρίζει. Στο τσίρκο κακογουστιάς υπάρχει επίσης χώρος για ένα μαργαριτάρι. Η αποστολή μας είναι απλά να είμαστε διαφορετικοί.”

“Οι άνθρωποι που είναι επικριτικοί τώρα, δεν νομίζω ότι παρακολουθούσαν την Eurovision εδώ και χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα έχουν αλλάξει πραγματικά εκεί. Κοιτάξτε το Salvador Sobral ή τη Blanche, αυτά είναι επίσης μη τυπικά τραγούδια που τα πήγαν καλά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κολλήσει στα νιάτα τους. Τραγούδια όπως αυτά του Sobral ή του Blanche επίσης δεν είχαν κάτι ανεβαστικό και παρ ‘όλα αυτά τα πήγαν πολύ καλά. Και επιπλέον: βλέπετε κάτι τέτοιο στην ποπ μουσική; Δεν χρειάζεστε πλέον βαρύγδουπες μπαλάντες. Θέλουμε να το κάνουμε με μικρά συναισθήματα.”

Πρόσθεσε επιπλέον κάποιες λεπτομέρειες για την παρουσίαση του τραγουδιού επί σκηνής, Η εμφάνιση θα είναι λιτή και συγκρατημένη, ενώ το συγκρότημα θα φοράει παραδοσιακά ρούχα της χώρας.

Η τοποθέτηση του VRT

Η παραπάνω δήλωση του Alex Callier σήκωσε όπως ήταν επόμενο θύελλα αντιδράσεων. Το VRT έκανε τοποθέτηση όπου διασαφηνίζει την έννοια των λεγομένων του Alex Callier.

Αυτό το απόσπασμα έχει αφαιρεθεί από το γενικό πλαίσιο. Πολλοί άνθρωποι γύρω από τον Alex τον ρωτούν «γιατί το κάνετε αυτό;». Και αυτοί οι άνθρωποι το χαρακτηρίζουν «μια γιορτή κακογουστιάς». Κάτι με το οποίο ο Alex και οι συνεργάτες του δεν συμφωνούν με καθόλου! Αγαπούν την Eurovision. Υπάρχει πράγματι ένα μεγάλο μέρος του διαγωνισμού που χαρακτηρίζεται από καμπάνες και σφυρίχτρες. Οι Hooverphonic δεν θα είναι μέρος αυτού, επειδή οι Hooverphonic είναι μόνο Hooverphonic και θέλουν να παραμείνουν κοντά στο DNA τους. Έτσι, αν οι άνθρωποι ερμηνεύσουν την Eurovision ως τσίρκο, τότε αφήστε τους να το κάνουν. Ο Alex, η Luka και ο Raymond ανυπομονούν πολύ!

Ακούστε το τραγούδι:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM