Eurovision 2020: Ακυρώθηκε ο μουσικός διαγωνισμός λόγω κοροναϊού- Τι αναφέρει η EBU

Eurovision 2020: Ακυρώθηκε ο μουσικός διαγωνισμός λόγω κοροναϊού, έπειτα από σχετική ανακοίνωση της EBU.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κοροναϊός «χτύπησε» και την Eurovision που θα διεξαγόταν τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες μέρες, η EBU έκανε συσκέψεις για το μέλλον του θεσμού και σκεφτόταν το plan B.

Όμως, οι ραγδαίες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο, δεν άφησαν πολλά περιθώρια και έτσι αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο κίνδυνος για όλους, αφού ακόμα δεν ξέρουμε τι τροπή θα πάρει το θέμα του κοροναϊού.

Δείτε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση της EBU: 

«Με βαθιά λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες εξετάσαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις ώστε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή της Eurovision 2020.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κοροναϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη – αλλά και οι περιορισμοί των κυβερνήσεων των συμμετεχόντων χωρών και οι ολλανδικές αρχές, σηματοδοτούν πως η EBU αναγκάστηκε να πάρει τη δύσκολη απόφαση πως είναι αδύνατον να συνεχιστεί η διεξαγωγή ενός τέτοιου live γεγονότος, όπως είχε, αρχικά, προγραμματιστεί. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο διαγωνισμός της Eurovision καταφέρνει να ενώσει το κοινό κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, τα τελευταία 64 χρόνια, και εμείς, όπως και οι εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Μάιο.

Οι EBU, NPO, NOS, AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ, θα συνεχίσουμε την κουβέντα σχετικά με την διοργάνωση του διαγωνισμού το 2021. Ζητάμε από όλους να «αντέξουν» ενώ εμείς δουλεύουμε τις ρυθμίσεις αυτής της πρωτοφανούς απόφασης, και υπομονετικά να περιμένουν περαιτέρω νέα τις επερχόμενες ημέρες και εβδομάδες. Θα θέλαμε να αποτίνουμε φόρο τιμής σε ολόκληρη την ραδιοτηλεοπτική ομάδα που θα φιλοξενούσε το διαγωνισμό στην Ολλανδία, και στα 41 μέλη μας που δούλεψαν τόσο σκληρά στον προγραμματισμό της φετινής διοργάνωσης. Είμαστε το ίδιο πληγωμένοι, όσο και εκείνοι, εξαιτίας του ότι η Eurovision δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, γνωρίζοντας όμως πως όλη η οικογένεια του διαγωνισμού, σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συνεχίσει να δίνει αγάπη και υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο»