Ελένη Ράντου: Ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας

Συνέντευξη στην εκπομπή «Προσωπικά» παραχώρησε η Ελένη Ράντου

Στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η ηθοποιός Ελένη Ράντου, η οποία πήρε θέση για το θέμα των ημερών σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ηθοποιός έκανε λόγο για «σύστημα που επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας». Συγκεκριμένα, η ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Έλενα Κατρίτση, δήλωσε:

«Και ποιος δεν έχει δεχτεί παρενόχληση; Σε όλους τους χώρους. Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση, η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Το θέατρο έχει ενοχοποιηθεί σαν ο χώρος που συμβαίνουν μόνο αυτά. Η τωρινή κατάσταση με έπιασε αδιάβαστη. Ήξερα για συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες εργασιακά, ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι. Αυτές τις λεπτομέρειες που διαβάζω, δεν τις ήξερα. Προσπαθώ να πάρω απόσταση και βλέπω πώς ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας. Το σύστημα έχει δώσει πολλά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους και τους έχει παραδώσει τα κλειδιά».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και αυτό το πράγμα να το εμπιστεύεται το σύστημα; Επομένως σε ενθαρρύνει και σου δίνει θέσεις εξουσίας επειδή σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί. Για πρώτη φορά, ακούγοντας τέτοια περιστατικά, η κοινωνία αντέδρασε χωρίς να ενοχοποιήσει το θύμα. Δεν του το καταλογίζει "α, τα ήθελες και εσύ, καλά να πάθεις". Υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στο σοκ που παθαίνει το θύμα. Ίσως και αυτός είναι ένας λόγος "γιατί τώρα"».

? #Prosopika με την Έλενα Κατρίτση

?️ Παρασκευή 26/2, 23:00 #ΕΡΤ1

Η Ελένη Ράντου , μία από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες πρωταγωνίστριες του θεάτρου και της τηλεόρασης, γυρνά τον χρόνο πίσω, στην εποχή των πρώτων ονείρων και της ανεμελιάς@ERTflixOfficial pic.twitter.com/oESY7BBZd3

— ΕΡΤ (@ertofficial_) February 24, 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM