Δωροθέα Μερκούρη: Είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινστιν

Δωροθέα Μερκούρη

Η Δωροθέα Μερκούρη αποκάλυψε πως είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον άλλοτε ισχυρό παραγωγό ταινιών, Χάρβει Γουάινστιν

Το μοντέλο και ηθοποιός, Δωροθέα Μερκούρη, περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποστεί από τον Χάρβει Γουάινστιν στο περιοδικό «Marie Claire».

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση τρεις φορές. Τη μια φορά έχασα τελείως τον ρόλο. Την άλλη κόπηκαν οκτώ από τις δέκα σκηνές μου γιατί δεν κοιμήθηκα με τον σκηνοθέτη στη διάρκεια των γυρισμάτων. Την τρίτη φορά ήμουν μόνη σε ένα δωμάτιο με τον Χάρβει Γουάινσταιν. Ήταν το 2008 στο φεστιβάλ Βενετίας. Μου τον γνώρισαν σε ένα πάρτι και μου έδωσε ραντεβού το επόμενο πρωί στις 9.30. Η γραμματέας του με συνάντησε στο λόμπι και με συνόδευσε πάνω στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου που τη χρησιμοποιούσε ως γραφείο. Ήξερα ότι πήγαινα να συναντήσω τον μεγαλύτερο παραγωγό ταινιών στον κόσμο, αλλά τίποτα πέρα από αυτό. Μάλιστα είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γνωριμία μου με τον αδερφό του Μπομπ Γουάινσταιν όταν είχα κάνει την πρώτη μου ταινία στην Αμερική το 2001 ο οποίος ήταν τέλειος, τζέντλεμαν. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να μου τύχει κάτι άσχημο, δεν είχα ακούσει τις ιστορίες. Είχα μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα κάνοντας τη μετάβαση από το μόντελινγκ στην ηθοποιία, συμμετείχε σε καθημερινή σειρά στην τηλεόραση, πήγαινα πολύ καλά.

«Θα σου δώσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο και εσύ θα μου δώσεις ένα μασάζ»