Britney Spears: Ο πατέρας της έχασε τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

Η Britney Spears κέρδισε μια πολύ σημαντική μάχη – Μια νίκη που «στερεί» από τον πατέρα της, Jamie, τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

Μερική δικαίωση –έστω και 13 χρόνια αργότερα– για τη δημοφιλή τραγουδίστρια Britney Spears, η οποία εντέλει κατάφερε να αφαιρέσει από τον πατέρα της, Jamie, το δικαίωμα του πλήρη ελέγχου και διαχείρισης της περιουσίας της.

Το ζήτημα της κηδεμονίας της 39χρονης τραγουδίστριας ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά την εμφάνιση του κινήματος υποστήριξης υπέρ της, #FreeBritney, που αντικατέστησε ένα άλλο trend, το #WeAreSorryBritney.

Το κίνημα #FreeBritney έφερε ουσιαστικά στην επιφάνεια το δράμα της ποπ τραγουδίστριας με την επιτροπεία και συνέβαλε καθοριστικά για αυτή της τη νίκη.

Μάλιστα, πέραν αυτού, σημαντικό ρόλο για αυτήν την απόφαση «έπαιξε» και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ των New York Times, «Framing Britney Spears», το οποίο κάνει λόγο για την ζωή της και ρίχνει φως στο καθεστώς επιτροπείας που πολλοί αγνοούν.

Τι είναι το καθεστώς επιτροπείας

Νομικά, το καθεστώς επιτροπείας (conservatorship) μεταφράζεται ως την εκχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης διοικητικών ή άλλων καθηκόντων  –ιδιωτικών ή δημόσιων– σε κάποιο πρόσωπο ή φορέα.

Το χρονικό της κηδεμονίας της Britney από τον 68χρονο πατέρα της

Να υπενθυμίσουμε πως από το 2008 η Britney Spears βρίσκεται κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του 68χρονου πατέρα της, Jamie, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις αποφάσεις της.

Μια απόφαση, η οποία είχε παρθεί «τσακ μπαμ», και μάλιστα με έντονες προσπάθειες να μείνει εκτός δημοσιότητας, με την αιτιολόγηση της «ευαίσθητης» κατάστασης της τραγουδίστριας.

Και μπορεί να έπρεπε να είναι σε ισχύ για έναν μόλις χρόνο –μέχρι δηλαδή το 2009– ο πατέρας της όμως, εκμεταλλευόμενος την όλη κατάσταση το «κράτησε» μέχρι και σήμερα.

 

Η αλήθεια είναι πως λίγους μήνες πριν η ποπ τραγουδίστρια προσπάθησε να απομακρύνει τον πατέρα από τον ολοκληρωτικό αυτόν έλεγχο την περιουσίας και των αποφάσεων της (και της ζωής της), θέλοντας να τον αντικαταστήσει με έναν εξωτερικό φορέα – ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που λέγεται Bessemer Trust.

Τότε μάλιστα, ο δικηγόρος της Samuel D. Ingham III, υποστήριξε πως η 39χρονη Britney είχε πάρει αυτή την απόφαση εις βάρος τους πατέρας της «γιατί τον φοβόταν».

Ωστόσο, το αίτημα της αυτό, το οποίο κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2020, τρεις μήνες αργότερα (Νοέμβριος 2020) τελικά απορρίφθηκε από το Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο και διόρισε το Bessemer Trust ως συνεπόπτη, μαζί με τον πατέρα της.

Η Britney Spears

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πατέρα της πλήρη έλεγχο της περιουσίας της 

Η δικαστής η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, Brenda Penny, αρνήθηκε στις 11/02 την ένσταση του Jamie Spears να μην επιτρέψει στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να αναλάβει την επιτροπεία της κόρης του.

Γεγονός που μπορεί να μην απομάκρυνε πλήρως τον Jamie από κηδεμόνα της, ωστόσο, πλέον η επιτροπεία θα είναι από κοινού με το Bassemer Trust, κάτι το οποίο σίγουρα το «δένει» κάπως τα χέρια. Έστω και προσωρινά, μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα.

Τέλος, να σημειωθεί, πως ο δικηγόρος της τραγουδίστριας δήλωσε στο δικαστήριο το εξής: «Θα μπορούσα να είχα ζητήσει να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο το Bassemer Trust αλλά δεν το έκανα. Η πελάτης μου συνεχίζει να μην θέλει τον πατέρα της για κηδεμόνα αλλά πρέπει να γίνει νέα δίκη για την απομάκρυνση του».

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM