Χρήστος Παπαδόπουλος: «Η ζημιά για τους τραγουδιστές και τους μουσικούς είναι μεγάλη» (pics+vid)

Συνέντευξη στην Εύα Μπαϊρακτάρη

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά, όπου απολαμβάνει την καραντίνα με τη σύζυγό του Εύα Γκανούρη.

Ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης μίλησε αποκλειστικά στο News2U, για την καθημερινότητά του στην επαρχία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του και μας αποκάλυψε πως αποφάσισε να πείσει τη σύζυγό του να τραγουδήσει μαζί του, όπου τα πηγαίνει εξαιρετικά, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι τραγουδίστρια.

 

-Που βρίσκεστε εσείς και η σύζυγός σας Εύα Γκανούρη κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

«Βρισκόμαστε από το Σάββατο των Αποκριών στη γενέτειρά μου, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στο πολύ όμορφο χωριό Έλατο. Όπου ανακαλύπτουμε ποσό πιο φυσιολογικό και καλό  είναι για τον άνθρωπο η επαφή με τη φύση»

-Πιστεύετε ότι υπάρχουν θετικά στην όλη κατάσταση που βιώνουμε με τους περιορισμούς;

«Έτσι κι αλλιώς και πριν τον κορονοϊό, προσωπικά στη ζωή μου περνάω πολύ χρόνο μόνος στο στούντιο μου στην Αθήνα, γράφοντας μουσική και ενορχηστρώνοντας. Εδώ στο χωριό έγραψα πολύ μουσική με μια κιθάρα και διαπίστωσα ποσό σημαντικό πράγμα είναι η αφαίρεση στη μουσική. Μη έχοντας γυναικεία φωνή (επαγγελματία τραγουδίστρια), έβαλα τη γυναίκα μου να με πλαισιώσει και διαπιστώνω ότι τα καταφέρνει πολύ καλά»

 

-Θεωρείτε ότι το κράτος έχει δράσει αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού;

«Ναι, πιστεύω ότι οι Έλληνες για πρώτη φορά  μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έκαναν το «εγώ» , «εμείς». Ειδικά στην πατρίδα μου, τα Γρεβενά, λειτούργησαν παραδειγματικά και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα κρούσμα σε ολόκληρο το νομό»

-Η μουσική έχει την τιμητική της εν μέσω καραντίνας. Τι ακούτε πολύ την τελευταία περίοδο;

«Στην ακρόαση μουσικής είμαι πολύ απαιτητικός, αποφεύγω το YouTube. Εδώ στο χωριό έχω τη συλλογή μου από κασέτες και στο κασετόφωνο έχω όλους τους ήρωες των φοιτητικών μου χρονών (Woodstock,  Χιώτη). Όμως έχω φέρει κι ένα cd player για να ακούω και σύγχρονη οργανική μουσική (Kytaro, Χατζηδάκη κ.ά)»

-Όσον αφορά του καλλιτέχνες και τα επιδόματα ποια είναι τα παράπονα του κλάδου;

«Πολλά τα παράπονα και από συναδέλφους μουσικούς, που για να πάρουν το επίδομα των 800€, εφόσον δεν φιλοξενούνταν εβδομαδιαίως σε κάποιο μαγαζί,  έπρεπε να έχουν τουλάχιστον ένα ένσημο το διάστημα της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου, τη στιγμή που όλες οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Να φανταστείς εγώ με τη μπάντα μου είχαμε live στα Γρεβενά στις 29/2 και την Καθαρά Δευτέρα 2/3 κανονικά θα παίζαμε στον Πύργο Ηλείας, όμως όπως σου είπα ακυρώθηκαν όλα από τότε»

-Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα μας πάρει να επανέλθουμε στην κανονικότητα, τόσο οι πολίτες, όσο και οι καλλιτέχνες και τα μαγαζιά που τους φιλοξενούν;

«Θέλω να βλέπω τα πράγματα θετικά και όχι συνωμοσιολογικά. Θέλω να ελπίζω ότι από 15 Μαΐου, σιγά σιγά τα πράγματα θα αρχίσουν να λειτουργούν και ότι από τη στιγμή που θα βρεθεί το εμβόλιο, θα επανέλθουμε στην κανονικότητά μας. Η ζημιά όμως για τους μουσικούς που δουλεύουν σε μαγαζιά και πραγματοποιούν συναυλίες, πιστεύω ότι είναι μεγάλη για το καλοκαίρι του 2020, αλλά και το χειμώνα του 2021»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM