Νίκος Βουρλιώτης: «Με αγχώνει που δεν γνωρίζω πώς θα είμαστε μετά από μια τόσο βίαιη προσαρμογή» (pics)

Ο Νίκος Βουρλιώτης, γνωστός ως Nivo των Goin'Through, περνάει δημιουργικά την καραντίνα του, καθώς βρήκε την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο με την οικογένειά του.

Παράλληλα, ετοιμάζει τη νέα δουλειά του συγκροτήματος, ενώ παραμένει ενεργός στο πόστο του στον δήμος της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Νίκος Βουρλιώτης μίλησε αποκλειστικά στο News2U, για το πως βιώνει το #ΜένουμεΣπίτι και μοιράστηκε μαζί μας τις ανησυχίες του για την «επόμενη μέρα» και συνιστά να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και εύχεται να βγούμε καλύτεροι από αυτή την κατάσταση.

Πού σε πέτυχε η καραντίνα;

«Η καραντίνα με πέτυχε σε φάση μεγάλων ευθυνών, πολλών δραστηριοτήτων και δημιουργικού αγώνα, απροετοίμαστο να περιορίσω τα καθήκοντά μου, τις δραστηριότητές μου και τις δουλειές μου»

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εσύ πώς την αντιμετωπίζεις

«Την αντιμετωπίζω δυναμικά, προσπαθώντας να βρω τους τρόπους να εγκλιματιστώ και να λειτουργήσω μέσα από αυτήν και να προσαρμοστώ σε μία νέα πραγματικότητα όσο πιο καλά μπορώ. Μη με φανταστείς λοιπόν ότι αράζω στο σπίτι όλη μέρα αμέριμνος δοκιμάζοντας συνταγές, βλέποντας Netflix και κάνοντας χαβαλέ. Όποιος μπορεί, μπράβο του. Είναι σοβαρά τα πράγματα προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω με σοβαρότητα και ευαισθησία. Ανησυχώ για τον κόσμο, για την επόμενη ημέρα, για το που μας οδηγεί όλο αυτό, αλλά ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε ως κοινωνία να το ξεπεράσουμε κι αυτό»

Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση;

«Φόβο για τους οικείους μου και τους συνανθρώπους μου γενικά, συγκίνηση και θαυμασμό για τον αγώνα που δίνεται από εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή. Ευγνωμοσύνη για εκείνους που εργάζονται αυτές τις ημέρες για να μπορούν να λειτουργούν οι υποδομές και να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες. Λύπη που δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερο»

Πώς περνάς την ημέρα σου στο σπίτι;

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ πιο κοντά στην οικογένειά μου, ένα από τα θετικά τα οποία κρατώ από αυτή τη κατάσταση. Περνώ δημιουργικό χρόνο με την κόρη μου και τη γνωρίζω καλύτερα. Θα το κρατήσω αυτό όσο μπορώ και μετά. Εργάζομαι πολύ, γράφω νέο υλικό για Goin'Through και ασχολούμαι με τo Family The Label τη δισκογραφική μας εταιρεία»

Έχεις ανακαλύψει τα νέα σου ταλέντα; 

«Ακόμα ανακαλύπτω τα παλιά»

Το #ΜένουμεΣπίτι τελικά είναι εύκολη υπόθεση;

«Αν ήταν εύκολο δεν θα χρειαζόταν να γίνει σύνθημα.

Reality check: Είμαστε ουσιαστικά “φυλακισμένοι” σε κατ’ οίκον περιορισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που ταυτόχρονα έχασαν τις δουλειές τους, που χάνουν τις επιχειρήσεις τους, που δεν πληρώνονται, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι για αυτό. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να παίξουν με άλλα παιδιά, να πάνε σχολείο, να δουν τους συμμαθητές τους και τους φίλους τους. Ζητάμε άδεια να βγούμε από το σπίτι μας να πάμε στις δουλειές μας, να προμηθευτούμε τρόφιμα ή να περπατήσουμε. Έχουμε χάσει την ανθρώπινη επαφή.  Ο άνθρωπος προσαρμόζεται εύκολα και είναι αισιόδοξος. Θα μπορούσαν σίγουρα να είναι και χειρότερα τα πράγματα.  Ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας, αλλά ας μην είμαστε στην κοσμάρα μας»

Θεωρείς πως αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα;

«Όταν έχεις χρόνο με τον εαυτό σου, σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλές και δημιουργικές σκέψεις. Όποιος μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από αυτή τη διαδικασία, εκμεταλλεύεται το χρόνο του πολύ σωστά»

Πώς κρατάς επαφή με το κοινό σου;

«Καλλιτεχνικά, όλη μας η δουλειά, μουσική και ταινίες, είναι διαθέσιμα online. Ανθρώπινα, μέσα από τη ψηφιακή επικοινωνία, όποιος με θέλει, με βρίσκει.  Δεν έχω νιώσει ακόμα την ανάγκη ή την αγωνία να βγαίνω live μέσα από το σπίτι μου, ας χαθούμε για λίγο κι ας ξαναβρεθούμε μετά, με τους δικούς μας όρους και όχι με τους όρους της καραντίνας.»

Τι είναι αυτό που έχει λείψει περισσότερο από την καθημερινότητά σου; 

«Η επαφή με τους φίλους, τους συνεργάτες μου, να βλέπω κόσμο»

Σε αγχώνει για το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα της λήξης της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων; 

«Με αγχώνει που δεν γνωρίζω πώς θα είμαστε μετά από μια τόσο βίαιη προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα. Ελπίζω να βγούμε καλύτεροι»

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Να καταλάβω ποια είναι ακριβώς η νέα κανονικότητα και πως μπορώ να προσφέρω καλύτερα από το πόστο μου στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας»

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις. Εσύ ανήκεις σε αυτή την ομάδα;

«Πειθαρχώ γιατί σέβομαι τους συνανθρώπους μου και εμπιστεύομαι τους ειδικούς.  Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν πειθαρχούν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οδηγούν στη ΛΕΑ, που παρκάρουν πάνω στη ράμπα, που πετούν σκουπίδια στο δρόμο, που βάζουν βύζμα.  Δεν έχουν κοινωνική συνείδηση και πιστεύω ότι μας βάζουν όλους σε μεγαλύτερο ακόμα κίνδυνο»

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Και αυτό θα περάσει»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM