Καλλίστη Μπερταχά: Μιλάει για το «Νησί» και τα video της στο Youtube που έχουν χιλιάδες views (pics)

Τη γνωρίσαμε πριν δέκα ολόκληρα χρόνια μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Mega «Το Νησί», όπου υποδυόταν την «Ηλέκτρα».

Ο λόγος για την Καλλίστη Μπερταχά, η οποία πλέον είναι γνωστή ως Kallisti Bee μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Η 19χρονη Καλλίστη είναι μια όμορφη κοπέλα, η οποία μπορεί να μην ακολούθησε το χώρο της υποκριτικής, αλλά έχει αποκτήσει χιλιάδες φανατικούς ακολούθους τόσο στο Youtube όσο και στα social media, οι οποίοι κάθε φορά περιμένουν με αγωνία το νέο της βιντεάκι.

Η Καλλίστη Μπερταχά, μίλησε στο News2U, για την συμμετοχή της στο «Νησί» και αποκάλυψε πως το vlog μπήκε στη ζωή της, αλλά και αν θέλει ν' ασχοληθεί με την τηλεόραση.

 

 

Σε γνωρίσαμε πριν δέκα χρόνια μέσα από τη τηλεοπτική σειρά του Mega «Το νησί» όπου υποδυόσουν την Ηλέκτρα. Μίλησέ μας για την συμμετοχή σου. Πώς σου έγινε η πρόταση και τι είναι αυτό που αποκόμισες.

«Όταν ήμουν έξι χρονών έγινα μέλος σε μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, με την οποία μαθαίναμε τις βασικές αρχές του θεάτρου, φωνητική, είχαμε αρκετό θεατρικό παιχνίδι και παρουσιάζαμε παραστάσεις σε κλειστό κοινό. Με την ομάδα αυτή λοιπόν, πήγαμε στο casting για «Το νησί» που γινόταν στην πόλη μας (Ηράκλειο Κρήτης) για να ζήσουμε την εμπειρία ενός δοκιμαστικού για σειρά. Έτσι λοιπόν, πέρασα casting και κατέληξα να με επιλέξουν για να παίξω! Παρόλο που ήμουν αρκετά μικρή -9 ετών- είχα μία αρκετά καλή αντίληψη των πραγμάτων και θυμάμαι σχεδόν τα πάντα. Απέκτησα την εμπειρία της παραγωγής μιας τηλεοπτικής σειράς, έμαθα πως δουλεύεις σε ένα τέτοιο χώρο, πήρα μία καλή γεύση backstage από αυτό που όλοι βλέπουμε στην τηλεόραση. Πέρα από αυτό, έμαθα από μικρή ηλικία τι σημαίνει επαγγελματισμός, συνέπεια, συνεργασία αλλά και πώς να έχω «χαμηλά την μπάλα» για κάτι «τόσο μεγάλο» για ένα παιδάκι της ηλικίας μου»

 

Μεγαλώνοντας σκέφτηκες ν' ασχοληθείς με την υποκριτική;

«Μεγαλώνοντας συνέχισα με την θεατρική ομάδα που ήμουν, καθώς και σε αρκετές σχολικές παραστάσεις και φεστιβάλ- η αγάπη μου για το θέατρο και την υποκριτική δεν σταμάτησε ποτέ. Μπαίνοντας στο λύκειο δυστυχώς έχασα κάθε επαφή διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες ομάδες αλλά και είχα πολύ περιορισμένο χρόνο. Σε μικρή ηλικία σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να ακολουθήσω το κομμάτι της υποκριτικής σαν επάγγελμα, όμως αργότερα στο λύκειο με νίκησαν οι θετικές επιστήμες. Επίσης φοβήθηκα την επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα βαθμό, αλλά κοιτώντας πίσω, δεν ξέρω κατά πόσο ήταν τόσο σωστή λογική αυτή»

Τώρα σε βλέπουμε στο YouTube όπου έχεις το δικό σου κανάλι, το Kallisti Bee με πάνω από 100.000 χρήστες. Πώς αποφάσισες ν' ασχοληθείς με το vlog;

«Πλέον ασχολούμαι με το YouTube και ένα πολύ μεγάλο μέρος των βίντεο μου είναι τύπου vlog, διότι είναι αρκετά άμεσο και αυθόρμητο και βασίζεται καθαρά στη δική μου προσωπικότητα και ζωή. Ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια και η ενέργεια των vlogs μ’ έκαναν να τα επιλέξω διότι θεωρώ πως είναι ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και να επικοινωνήσεις με το κοινό σου»

Αυτή η ιδέα πως προέκυψε;

«Ξεκίνησα το YouTube καθαρά ως επιρροή από πράγματα που έβλεπα στο ίντερνετ, σε συνδυασμό με ενθάρρυνση και βοήθεια κάποιων φίλων μου. Θυμάμαι να βλέπω βιντεάκια από έφηβες youtuber με ωραία μοντάζ και χρώματα και μέσα μου ξύπνησε η διάθεση να δημιουργήσω κι εγώ κάτι σαν κι αυτό. Ρίχνοντας μία δεύτερη ματιά, το YouTube για εμένα έγινε το μέσο εκτόνωσης της κοινωνικότητας και δημιουργικότητας μου, το οποίο στην ηλικία των 16 δεν ήμουν ακόμα σίγουρη πως να παρουσιάσω. Από πολύ μικρή είχα οικειότητα με την κάμερα, κυρίως λόγω του πατέρα μου, ο οποίος είχε σαν χόμπι τη φωτογραφία και δεν δίσταζε να καταγράφει συνεχώς οικογενειακές στιγμές. Με βίντεο, φωτογραφίες, πάντα με ωθούσε να μιλάω και να μην ντρέπομαι σε αυτό.

Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η συμμετοχή μου στο «Νησί», φέρνοντας σε εντελώς άλλο επίπεδο την σχέση μου με τον φακό. Επομένως μέσα στα επόμενα χρόνια, έμαθα να βιντεοσκοπώ μόνη μου τον εαυτό μου και να μιλάω λες και με παρακολουθούν χιλιάδες άτομα. Αυτό, ήρθε αρκετά γρήγορα και φυσικά»

Έχεις κάποια συγκεκριμένη θεματολογία στα βίντεό σου;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω συγκεκριμένη θεματολογία στα βίντεο μου. Τα ξεκίνησα καθαρά με ό,τι ιδέα ερχόταν στο μυαλό μου και απλώς ήθελα να την υλοποιήσω, σε συνδυασμό με κάποια basics και trends του YouTube. Από δω και στο εξής θα ήθελα πάρα πολύ να συνδυάσω το αντικείμενο που σπουδάζω με το YouTube. Βασισμένη στις γνώσεις μου, να μοιραστώ συμβουλές, ιδέες αλλά και να προσφέρω βοήθεια μιας και η θεματολογία αυτή καλύπτει αρκετά ευρύ κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και ενδιαφερόντων. Σπουδάζω διατροφή/ διαιτολόγια και προπονητική αθλημάτων (γυμναστική και personal training συγκεκριμένα)»

Πόσο εύκολο είναι το vlog;

«Το vlogging είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Η άνεση με την κάμερα, οι έξυπνες και ενδιαφέρουσες ιδέες είναι κάτι το οποίο χτίζεται με τον καιρό. Εξαρτάται βέβαια αρκετά από το χαρακτήρα του ατόμου και πως εκείνο θα αποφασίσει να παρουσιάσει αυτό που θέλει να δείξει. Αυθόρμητη και φιλική ομιλία, σε συνδυασμό με ένα δυνατό θέμα, μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδανικό αποτέλεσμα, ένα ενδιαφέρον vlog!»

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δημιουργήσεις ένα βίντεο;

«Ο χρόνος δημιουργίας ενός βίντεο εξαρτάται αρκετά από το θέμα, τα μέσα που διαθέτεις και το πόση δουλειά είσαι αποφασισμένος να «ρίξεις». Προσωπικά ένα βίντεο μπορεί να χρειαστεί γύρισμα περίπου δύο ώρες αν είναι τύπου «sit down and talk» στο σπίτι, μέρες αν είναι vlog κλπ. Έπειτα από το γύρισμα έρχεται το editing όπου επίσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε εμένα το editing κυμαίνεται από 4 έως 24 ώρες»

Από που αντλείς έμπνευση για τη θεματολογία ενός βίντεο;

«Σερφάρω πολύ στο ίντερνετ, βλέπω πολύ YouTube, έμπνευση και ιδέες μπορούν να πηγάσουν από παντού. Ακόμα και ένα μικρό στοιχείο μπορεί να σου δώσει κάτι να «πατήσεις» για να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Επίσης, ακολουθώ τα trends αρκετές φορές, συχνά ρωτάω το κοινό μου τι θα ήθελε να δει από εμένα, αλλά και φυσικά εάν μου έρθει κάποια ιδέα σκέφτομαι πως μπορώ να την παρουσιάσω έτσι ώστε να ταιριάζει στο χαρακτήρα μου, στο στυλ των videos μου και το πως επικοινωνώ με το κοινό μου»

Τα βίντεό σου έχουν χιλιάδες views. Πώς νιώθεις γι' αυτό; Περίμενες τέτοια απήχηση;

«Ξεκινώντας το βίντεο creating και το YouTube δεν είχα θέσει ποτέ στόχους με νούμερα δεν με ενδιέφερε να φτάσω σε ένα συγκεκριμένο σημείο απήχησης. Εγώ συνέχιζα να κάνω αυτό που ήθελα και με τον καιρό κατάλαβα ότι αρκετός κόσμος εκεί έξω το παρακολουθεί και τον ενδιαφέρει. Εκεί συνειδητοποίησα πως αν κάνω κάτι που μου αρέσει και το κάνω καλά θα υπάρχει ένα δυναμικό αποτέλεσμα. Παρόλο που το θέμα με το views είναι λίγο σχετικό, διότι εμπλέκονται και θέματα αλγορίθμων, λιγάκι τύχης και λοιπά, όταν έρχονται αρκετά views ξέρω ότι έκανα καλή δουλειά, εκτιμήθηκε και προσεγγίζω καινούργια άτομα. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το YouTube ακριβώς αυτό είναι: να θέλεις να έχεις προβολές στη δουλειά που παρουσιάζεις στον κόσμο, να δουλεύεις ώστε να το δει περισσότερος κόσμος κάθε φορά. Έτσι εξελίσσεσαι και σαν κανάλι και σαν creator!»

Τώρα με την καραντίνα έχεις δημιουργήσει κάποια βίντεο όπου μας δείχνεις το πως περνάς την ημέρα σου στο σπίτι, δίνοντας παράλληλα ιδέες και στους χρήστες σου. Μίλησέ μας λίγο γι' αυτά τα βίντεο.

«Η περίοδος της καραντίνας θεωρώ πως ήταν εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργία υλικού, αλλά σκέφτηκα πως αντί να κάνω κάτι το οποίο θα μπορείς να δεις όλο το χρόνο, να εκμεταλλευτώ την παρούσα κατάσταση. Αποφάσισα, λοιπόν, να δείξω στο κοινό μου πως και εγώ περνάω τις μέρες μου στο σπίτι, όντας ένα κορίτσι 19 χρονών όπως τόσα άλλα, τι κάνω για να περάσω την ώρα μου και πώς διαχειρίζομαι τόσο χρόνο. Δεν δίστασα να παρουσιάσω και απόλυτα ειλικρινείς στιγμές που ήμουν σε κακή διάθεση, χωρίς κανένα κίνητρο και παραγωγικότητα αλλά και το ακριβώς αντίθετο, να τους δείξω πως χρησιμοποίησα την καραντίνα υπέρ μου για να δουλέψω στον εαυτό μου! Αυτά τα βιντεάκια φάνηκε πως το ευχαριστήθηκε πολύ ο κόσμος, αφενός γιατί από μόνο του το βίντεο είναι ένα μέσο διασκέδασης και αφετέρου λόγω της« σύνδεσης» και της «ταύτισης» του κοινού με μένα»

https://www.youtube.com/watch?v=ggVzCFdJAJ4

Κάθε πότε δημοσιεύεις βίντεο στο κανάλι σου;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανεβάζω βίντεο, διότι πάντα η δημιουργία υλικού εξαρτάται από τη διάθεση και τον χρόνο μου. Έχω την αίσθηση πως αν «αναγκάσω» και βάλω τον εαυτό μου σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, θα νιώσω πίεση και θα χάσω τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό μου. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθώ να είμαι όσο συνεπής μπορώ διότι γνωρίζω πως υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που περιμένει να δει κάτι από μένα»

Η τηλεόραση σε ενδιαφέρει είτε ως ηθοποιός ή παρουσιάστρια;

«Μετά από τη συμμετοχή μου στο «Νησί», είχα σκεφτεί πώς θα μου άρεσε πολύ να συμμετάσχω ξανά σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή ακόμα και ταινία. Η υποκριτική είναι μία αγάπη που θα έχω όλη μου τη ζωή. Παρ’ όλο που δεν έχω ακολουθήσει την πορεία για επαγγελματία ηθοποιό, είμαι αρκετά πρόθυμη να εξετάσω κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί, εάν μου δοθεί! Από εκεί και μετά, σε θέση παρουσιάστριας ή κάπου αλλού στην τηλεόραση, ομολογώ πως δεν με είχα σκεφτεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το αποκλείω. Δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να υποστηρίξω μια τέτοια θέση, όμως θα προσπαθούσα»

Αν έκανες μια εκπομπή στην tv τι θεματολογία θα ήθελες να έχει;

«Εάν είχα δική μου εκπομπή, θα ήθελα σίγουρα να είναι τύπου: να επισκέπτομαι μέρη του κόσμου ή να συνεργάζομαι με διαφορετικούς ανθρώπους σε διάφορα μέρη και ιδανικά θα ήθελα να έχει σχέση με τη διατροφή και τη γυμναστική. Για παράδειγμα, τα είδη και τα πιο διάσημα είδη γυμναστικής στον κόσμο, ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες πολιτισμών ..και αλλά σχετικά με τη θεματολογία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM