Θανάσης Βασιλάκος: Οι τρικλοποδιές, η επίμονη θαυμάστρια και η δημιουργία οικογένειας (vids+pics)

Νέος, ωραίος και με ταλέντο!

Ο Θανάσης Βασιλάκος σε μια αποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο News2u.gr.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, ο Θανάσης Βασιλάκος ήξερε από μικρός πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει τραγουδιστής. Άλλωστε, για χάρη της μεγάλης του αγάπης, άφησε μια άλλη αγάπη του που δεν είναι  άλλη από το μπάσκετ.

Ο Θανάσης Βασιλάκος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, θυμήθηκε τα αγαπημένα του Χριστούγεννα, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του εαυτού του, ενώ δεν δίστασε ν' αναφερθεί στα πισώπλατα μαχαιρώματα που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα.

 

Ξεκινώντας τη συζήτησή μας θα ήθελα να μου πεις που σε βρίσκουμε αυτό το διάστημα.

«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο «Ελλάδος Εικόνες»  το νέο στέκι της παραλιακής όπου πραγματικά περνάμε. Πάρα πολύ όμορφα. Κάθε Παρασκευή-Σάββατο είμαι  2.30 ώρες επάνω στην σκηνή και πραγματικά το απολαμβάνω  πολύ. Διασκεδαση, πολύ παλμός, απίστευτη επικοινωνία με τον κόσμο. Πρέπει να ‘ρθειτε να το διαπιστώσετε»

Πώς αποφάσισες ν’ ασχοληθείς με το τραγούδι;

«Το αποφάσισε η μοίρα για μένα. Ήταν το γραφτό μου που λένε από την κοιλιά της μητέρας μου λόγω ότι ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής ,έτσι από μικρό με θυμάμαι να τραγουδάω . Γεννήθηκα  για να κάνω αυτό νομίζω, Το πεπρωμένο μου»

Αν δεν γινόσουν τραγουδιστής τι θα ήθελες να κάνει στη ζωή σου;

«Αν δεν γινόμουν τραγουδιστής θα ήμουν δυστυχής σίγουρα...δε με φαντάζομαι ειλικρινά να κάνω κάτι άλλο. Αν μου το ‘βαζες σαν κάτι προαπαιτούμενο, ίσως  τότε θα μπορούσα κάτι να κάνω με τον αθλητισμό η ίσως αθλητικογράφος»

 

Βρίσκεσαι αρκετά χρόνια στον χώρο του τραγουδιού. Κατά πόσο έχει αλλάξει αυτός ο χώρος αλλά και η νύχτα;

«Είμαστε στην εποχή όλα τρέχουν με πολύ γοργούς ρυθμούς αυτό συμβαίνει και με τη νύχτα έχοντας αλλάξει ραγδαία τα πράγματα και όσον αφορά τα μουσικά ακούσματα όπου έχουν γίνει σίγουρα πιο ποπ, πιο ηλεκτρονικά ,όπως βεβαίως έχουν αλλάξει και οι χώροι Αλλά και έχουν μειωθεί οι μέρες λειτουργίας. Νομίζω ότι έχει κυριαρχήσει η εικόνα οι εντυπώσεις κ έχει χαθεί λίγο απ’ την ουσία»

Η κρίση των τελευταίων χρόνων σε έχει επηρεάσει;

«Η κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ και τη νύχτα. Έχουν μειωθεί όπως είπα οι μέρες λειτουργίας των μαγαζιών, υπάρχει πολύ μεγάλη ανεργία ,πάρα πολύ μεγάλη ανασφάλεια, πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση και πραγματικά αυτό είναι πολύ αγχωτικό για όλους μας ,όμως αυτό σε κάνει να γίνεσαι όλο και καλύτερος και να προσπαθείς ακόμα πιο πολύ. Για να εξελιχθείς χρειάζεται γερό στομάχι ,υπομονή και αγάπη γι’αυτό που κάνεις, είναι το γιατρικό»

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αρκετά πράγματα για σένα και ειδικά για την προσωπική σου ζωή.

«Η αλήθεια είναι ότι η προσωπική μου ζωή είναι συνυφασμένη με τη δουλειά μου . Είναι αυτό για το οποίο γεννήθηκα. Είναι αυτό από το οποίο κρίνεται η ψυχολογία μου, η ημέρα μου έτσι και η προσωπική μου ζωή ...όσον αφορά τώρα για σχέσεις είμαι άνθρωπος, ο οποίος ούτε κρύβομαι,  αλλά ούτε και διατυμπανίζω το τι κάνω. Δε μ’ αρέσει»

Έχει συμβεί κάποιο περιστατικό με θαυμάστρια που σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση;

«Ο θαυμασμός και η αγάπης που παίρνουμε είναι η μεγαλύτερη ευλογία για μας πραγματικά. Μερικές, φορές τυχαίνει να είναι λίγο ακραίες οι εκδηλώσεις. Μια φορά μπήκε μια κοπέλα στο καμαρίνι κλείδωσε και έκρυψε το κλειδί σε απόκρυφο της σημείο. Τελικά σε 3,4 λεπτάκια με όμορφο τρόπο άνοιξε  την πόρτα- μόνη της -βγήκαμε φωτογραφία, ήπιαμε ένα σφηνάκι και έφυγε χαμογελαστή. Αν βρεις το κουμπί, εξηγήσεις και μπορέσεις να χειριστείς μια κατάσταση απρόβλεπτη, μπορείς να ξεφύγεις απ’ την δύσκολη θέση»

Τα τραγούδια σου έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό και αρκετοί συνάδελφοί σου τα έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους ειδικά το «Μαντήλι». Πώς νιώθεις γι’ αυτή την επιτυχία;

«Γι’ αυτό το μόνο που έχω να πω είναι πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που τα αγαπάει και τα στηρίζει ,όπως βεβαίως και στους djs αλλά και τους τραγουδιστές που επιλέγουν τραγούδια μου και ιδιαίτερα το «Μαντήλι» στο πρόγραμμα τους. Νιώθω ευλογημένος τυχερός και περήφανος»

Πώς είναι να είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι για επαγγελματικούς λόγους; Αυτό έχει επιπτώσεις στην προσωπική σου ζωή;

«Σίγουρα έχει και αρνητικά, όπως κούραση και λίγος χρόνος για σένα.  Αλλά εγώ κρατάω  τα θετικά όπως είναι ότι γνωρίζεις νέους ανθρώπους, βλέπεις όμορφα μέρη, μαθαίνεις την κουλτούρα του κάθε μέρους, παρουσιάζεις τη δουλειά σου και τον εαυτό σου σε κάθε μέρος, σε βλέπει ο κόσμος γιατί για μένα αυτό το σημαντικό όχι μόνο να ακούνε  τα  τραγούδια σου, αλλά να σε βλέπει κ να σε ακούει live ο κόσμος»

Προτιμάς τη διασκέδαση της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης και για ποιον λόγο;

«Προτιμώ να τα συνδυάζω. Η μια είναι η πόλη μου (η Θεσσαλονίκη) οπότε γνωρίζω κάθε γωνιά της και το πως μπορώ να περάσω καλά όμως και στην Αθήνα όπου είναι το σπίτι μου τα τελευταία 9 -10 χρόνια έχω αποκτήσει φίλους αλλά και στέκια όπου ξέρω να περνάω όμορφα»

Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στο μουσικό στερέωμα έχει νιώθει αντιζηλία από συνάδελφό σου;

«Δυστυχώς το ’χω βιώσει και εγώ.  Είναι πολύ λυπηρό που συμβαίνει.  Έχω βιώσει να ‘σαι στον ίδιο χώρο ,στο ίδιο μέρος αρκετές ώρες την ημέρα -ιδιαίτερα παλαιοτέρα όταν δουλεύαμε 5,6 μέρες- και κάποιες φορές  να υπάρχει αυτό το συναίσθημα από συνάδελφο. Εκεί πρέπει να μη γίνεις ίδιος με εκείνον, όμως πρέπει βρεις ένα τρόπο αντιμετώπισης που θα τον κάνει να καταλάβει το λάθος του . Όλοι αγαπάμε το ίδιο πράγμα, την μουσική και ο καθένας θα πρέπει να κάνει τον άλλο καλύτερο. Να υπάρχει υγιής συναγωνισμός και όχι ανταγωνισμός»

Αρκετοί τραγουδιστές υποστηρίζουν ότι στο ξεκίνημα της καριέρας τους έχουν δεχτεί τρικλοποδιές. Εσένα σου έχουν βάλει;

« Πέρα από αντιζηλία ,τρικλοποδιές νομίζω ότι συμβαίνουν σε όλες τις δουλειές οπότε έχεις συμβεί  και στη δική μου περίπτωση,  ιδιαίτερα στην αρχή όταν δεν έχεις πατήσει στα πόδια σου, δεν έχεις αποκτήσει δικές σου δυνάμεις ιδιαίτερα τότε σε πληγώνουν περισσότερο. Όμως η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις η επιμονή να υπερκαλύπτει και την απογοήτευση και την πίκρα από άτομα και καταστάσεις που δεν τις περίμενες»

Ποιος τραγουδιστής ήταν το πρότυπό σου και με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πρότυπο κάποιον τραγουδιστή συγκεκριμένα.  Όμως προσπάθησα από πολλούς -που μου αρέσουν- να πάρω ότι νομίζω ότι θα με εξελίξει, οπότε είναι πολλοί που θαύμαζα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με άξιους  καλλιτέχνες όπως τον Βασίλη Καρρά, τον Νίκο Βέρτη, την Πάολα και άλλους, με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά.  Όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες που θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα εάν συνεργαζόμουν μαζί τους, όπως με τον Νίκο Οικονομόπουλο,  τον Γιώργο Σαμπάνη, την Νατάσα Θεοδωρίδου, την Πεγκυ Ζήνα και πολλούς άλλους βέβαια»

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια; Να περιμένουμε σύντομα νέο τραγούδι;

«Είναι περίοδος ακρόασης για μένα και έχω γράψει κάποια τραγούδια εγώ και ίσως το επόμενο τραγούδι να φέρει την δική μου υπογραφή. Ακόμα δεν έχω πάρει τελική απόφαση, όμως θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχετε κάτι καινούργιο από εμένα να ακούσετε»

 

Τι θυμάσαι από τα Χριστούγεννα των παιδικών σου χρόνων;

«Θυμάμαι όμορφες στιγμές με νοσταλγία οικογενειακές στιγμές στο σπίτι μας όπου είχαμε αποκλειστεί τουλάχιστον δύο με τρεις φορές από τα χιόνια και πραγματικά ήταν πολύ όμορφα στο σπίτι δίπλα στο τζάκι να βλέπουμε ταινίες, να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια, να γελάμε και να υπάρχει αγάπη. Την μια φορά από αυτές  μάλιστα είχαν αποκλειστεί μαζί στο σπίτι και οικογενειακοί φίλοι με τα παιδιά τους και ήμασταν μες το παιχνίδι και στα χιόνια όλη μέρα»

Πώς είναι αυτές τις ημέρες να δουλεύεις και να μην βρίσκεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα;

«Σίγουρα είναι μία από τις θυσίες αυτή, ότι στερούμαστε  τις γιορτινές μέρες  την οικογένεια και τους δικούς μας ανθρώπους, όμως μην είμαστε και αχάριστοι νομίζω ότι μέσα στην ατυχία μας είμαστε και τυχεροί γιατί το συναίσθημα να κάνεις τον κόσμο να περνάει όμορφα και να  περνάμε όμορφα μαζί  και εμείς με τον κόσμο στην ουσία είναι μαγικό. Είμαστε τυχεροί σε αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι με επαγγέλματα που το βιώνουν αυτό σε πιο δύσκολες συνθήκες»

Η οικογένεια είναι στα σχέδιά σου;

«Είναι η μεγαλύτερη ευλογιά νομίζω και ο προορισμός του ανθρώπου. Είναι μαγικό το να φέρεις έναν άνθρωπο στη ζωή. Αν με αξιώσει ο Θεός εύχομαι να δημιουργήσω μια υγιή οικογένεια . Προς το παρόν η αδερφή μου εδώ και 3 χρόνια μου έχει χαρίσει ένα ανιψάκι που μου έχει κλέψει την καρδιά ο μπαγασάκος  και τον λατρεύω. «Χαρούλη ο τείος σ’ αγαπάει πολύ»

Τι δεν γνωρίζουμε για σένα και πρέπει σίγουρα να τα γνωρίζει μια γυναίκα;

«Είμαι λάτρης των γλυκών. Σπάνια λέω όχι έως ποτέ.  Αγαπημένο μου φαγητό είναι το γιουβέτσι.  Δεν αποχωρίζομαι ποτέ ένα μπουκάλι νερό απλά το έχω πάντα δίπλα μου όπως και δε βγάζω ποτέ το σταυρό που το έχω σαν φυλαχτό μου.  Αγαπημένοι προορισμοί για χειμώνα είναι το Πήλιο, ενώ το καλοκαίρι είναι η Μύκονος και η Ελαφόνησος. Μου αρέσουν πολύ οι ελληνικές ταινίες, οι παλιές λάμπες του ρινικού κινηματογράφου, αλλά οι ταινίες που έχω ξεχωρίσει είναι το «Η ζωή είναι ωραία» και το «νομοταγής πολίτης»

Τέλος θα ήθελα να μας δώσεις τη δική σου ευχή για τα Χριστούγεννα.

«Η ευχή μου είναι να υπάρχει Ειρήνη ,Υγεία, Αγάπη και φαγητό σε όλο τον κόσμο.. Προσωπικά θέλω η Γέννηση του Θεανθρώπου να με κάνει καλύτερο  άνθρωπο και  να με φωτίσει να αντιμετωπίζω  κάθε τι με τον κατάλληλο τρόπο. Σε σας εύχομαι πολλές επιτυχίες να ενημερώνετε τον κόσμο πάντα υπεύθυνα και με σεβασμό, καλές γιορτές  σε όλο τον κόσμο»