Μακρυνιώτης: Χαίρομαι που πολύς κόσμος έγινε δημιουργικός από το μαγείρεμα

Λίγο πριν την λήξη της καραντίνας, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μίλησε στο News2U για το δικό του #ΜένουμεΣπίτι.

Ο pastry chef που γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, περνάει την καραντίνα του δημιουργικά, αφού μαγειρεύει και φτιάχνει φαγητά στον κήπο του και μοιράζεται τις συνταγές του τόσο μέσα από το κανάλι του στο Youtube, όσο και τα social media του.

 

Πού σε πέτυχε η καραντίνα;

«Στην Αθήνα μαγειρεύοντας!»

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εσύ πώς την αντιμετωπίζεις;

«Γενικά είμαι θετικός άνθρωπος ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις αναζητώ το φως.

Έχω πολύ περισσότερο χρόνο να απολαύσω την κόρη μου. Έχω επίσης πολύ περισσότερο χρόνο να επεξεργάζομαι νέες συνταγές για όλους τους φίλους μου που με παρακολουθούν στο καινούργιο μου κανάλι στο YouTube αλλά και στα social μου. Γενικά προσπαθώ να αξιοποιώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας»

Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση;

«Tον πρώτο καιρό η αλήθεια είναι πως τα συναισθήματα ήταν περίεργα, όμως αφού βίωσα την κατάσταση με πλήρη σοβαρότητα και ως ακριβώς έχει, άρχισα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαιτέρως που όλοι οι Έλληνες δείξαμε χαρακτήρα και αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με την σοβαρότητα που αναλογούσε, τόσο ως λαός όσο και ως πολιτεία»

Πώς περνάς την ημέρα σου στο σπίτι;

  • «Το μεγαλύτερο μέρος όπως καταλαβαίνετε μαγειρεύοντας !!! Αφού, τελειώσω θα κάνω λίγο προπόνηση, θα δουλέψω κάποια από τα νέα μου κόνσεπτ, θ' ασχοληθώ με το κανάλι μου και τα μηνύματα των φίλων που με ακολουθούν και τέλος θα ξαναμαγειρέψω»

Έχεις ανακαλύψει νέα σου ταλέντα;

«Όχι, γιατί δεν σταμάτησα να καλλιεργώ τα ήδη υπάρχοντα!»

Το #ΜένουμεΣπίτι τελικά είναι εύκολη υπόθεση;

«Αρχικά πίστεψα ότι θα μου είναι βουνό, ωστόσο περνώντας οι μέρες και ενώ είχα συνηθίσει σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς, ειλικρινά θα σας πω ότι το πέρασα και το περνάω πολύ πιο συνειδητά πιο άνετα πιο εποικοδομητικά και πιο ποιοτικά»

Θεωρείς πως αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα;

«Και βέβαια είναι μεγάλη ευκαιρία, αφού πλέον υπάρχει περισσότερος χρόνος για σκέψεις και συμπεράσματα. Βλέπεις κάθε εμπόδιο είναι και μια ευκαιρία. Αν όμως θέλουμε να πούμε πως είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτή η περίοδος είναι και μια περίοδος συνειδητοποίησης όσων σημαντικών σταθερών και αξιόλογων έχουμε δίπλα μας»

Πώς κρατάς επαφή με το κοινό σου;

«Ευτυχώς μέσω των social media και το ολοκαίνουργιο κανάλι μου στο YouTube έχω την ευκαιρία να επικοινωνώ με όλους όσους με ακολουθούν αλλά και με όσους δεν με ακολουθούν. Με ανθρώπους δηλαδή που απλά μπορεί να μου ζητήσουν να τους λύσω μια απορία. Ξέρετε μου αρέσει πολύ να απαντώ στις ερωτήσεις του κοινού μου , το θεωρώ πολύ σημαντικό»

Στο κανάλι σου στο YouTube βλέπουμε να φτιάχνεις εύκολες και νόστιμες συνταγές, τις οποίες το κοινό σου τιμάει και με το παραπάνω. Πώς νιώθεις γι'αυτό;

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος! Οι συνταγές που ανεβάζω για τους φίλους μου είναι δοκιμασμένες και αγαπημένες μου. Με ενδιαφέρει πολύ να ξέρω πως δεν θα πάει χαμένο κανένα υλικό επειδή μπορεί μια συνταγή να μην είναι δοκιμασμένη. Γι' αυτό και η επιτυχία τους είναι σίγουρη»

Θεωρείς πως η διαφυγή στην κουζίνα βοηθάει τις ημέρες της καραντίνας;

«Για εμένα η παρουσία μου στην κουζίνα δεν ήταν ποτέ η διαφυγή από κάτι άλλο. Για εμένα η κουζίνα μου, το μαγείρεμα και τα γλυκά μου είναι η δύναμη μου, η θετική μου ενέργεια, η αποσυμπίεση μου. Χαίρομαι πραγματικά που πολύς κόσμος μέσα από το μαγείρεμα έγινε δημιουργικός και που αφού τελείωσε είχε και κάτι να προσφέρει σε αυτούς που αγαπά»

Τι είναι αυτό που έχει λείψει περισσότερο από την καθημερινότητά σου;

«Η αίσθηση της ελευθερίας και της επιλογής»

Σε αγχώνει για το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα της λήξης της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων;

«Σαφώς και με στρεσάρει όπως όλους τους ανθρώπους επαγγελματίες και μη.

Βλέπετε η δουλειά μου συνδέεται άμεσα με τις κατηγορίες που θα πληγούν και μετά τις ελαφρύνσεις, όποτε είναι αναπόφευκτο το στρες»

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Να μην στείλω μήνυμα!!! Αν και πιστεύω πως τις πρώτες μέρες όλοι θα στέλνουμε το μήνυμα απλά δεν θα μας έρχεται απάντηση (χαχαχα)»

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις. Εσύ ανήκεις σε αυτή την ομάδα;

«Σίγουρα όχι. Σαφώς και υπάρχουν στιγμές πίεσης και κούρασης , ωστόσο τηρώ ευλαβικά τα μέτρα»

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Η υπομονή είναι αρετή! Οποίος είναι υγιής έχει δύναμη και ελπίδα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM