Γιώργος Καβακάκης: «Το #ΜένουμεΣπίτι είναι αναγκαίο κακό για το καλό όλων μας» (pics)

Ο Γιώργος Καβακάκης μίλησε αποκλειστικά στο News2U για το πως βιώνει την καραντίνα, τα συναισθήματα που του έχει δημιουργήσει και εξήγησε γιατί το #ΜένουμεΣπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο, περνάει την καραντίνα του δουλεύοντας, καθώς είναι Executive sports marketing manager FAIS group- model σε γνωστή εταιρία.

Τέλος, ο Γιώργος Καβακάκης στέλνει το δικό του θετικό μήνυμα για την καραντίνα.

 

Πού σε πέτυχε η καραντίνα;

«Η καραντίνα με πέτυχε στον τόπο διαμονής μου στην Αθήνα»

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εσύ πώς την αντιμετωπίζεις;

«Την αντιμετωπίζω με αισιοδοξία, γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά»

Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση;

«Το σίγουρο είναι πως αυτή η κατάστασή μας έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και το βασικότερο που βίωσα, θα έλεγα το συναίσθημα της αιχμαλωσίας γιατί είναι κάτι τελείως καινούργιο να μην μπορείς να κάνεις τίποτα από τις καθημερινές απλές ασχολίες»

Πώς περνάς την ημέρα σου στο σπίτι;

«Η καθημερινότητά μου μέσα στο σπίτι δεν έχει αλλάξει και πολύ. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά ξυπνάω την ώρα που ξυπνούσα πάντα και θα ετοιμάσω το πρωινό μου. Εν συνεχεία θ' αφιερώσω χρόνο και θ' ασχοληθώ με τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν  εξ' αποστάσεως μέσω υπολογιστή ή social media. Επίσης,

δεν αμελώ την σωματική μου άσκηση και θα κάνω το πρόγραμμά μου με τον εξοπλισμό που διαθέτω στο σπίτι. Τις βραδινές ώρες προτιμώ να παρακολουθώ σειρές και ταινίες.

Κι η ευχάριστη νότα της ημέρας είναι όταν βγάζω το κατοικίδιο μου βόλτα, το οποίο είναι κάτι που με αναζωογονεί»

Έχεις ανακαλύψει νέα σου ταλέντα;

«Λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μου, η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είχα αφιερώσει  χρόνο στο να παρασκευάσω μόνος μου τα γεύματα για την υγιεινή διατροφή που ακολουθώ.  Παρ' όλα αυτά , τώρα λόγω των καταστάσεων και του χρόνου που αναγκαστικά αποκτήθηκε, ξεκίνησα να τα φτιάχνω μόνος μου. Οπότε, μαγειρεύω διάφορες συνταγές και ομολογώ πως είναι κάτι που μου αρέσει. Θεωρώ ότι το 'χω και είναι κάτι που θα ήθελα να καθιερώσω και μετά καραντίνα για τους φίλους μου»

Το #ΜένουμεΣπίτι τελικά είναι εύκολη υπόθεση;

«Εξαρτάται τι σπίτι έχεις (γέλια)… Αστειεύομαι φυσικά. Οτιδήποτε σου επιβάλλεται δεν είναι εύκολη υπόθεση, άρα και το μένουμε σπίτι αναγκαστικά δεν είναι εύκολο. Από κει και πέρα όμως είναι ένα αναγκαίο κακό για το καλό όλων μας»

Θεωρείς πως αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα;

«Είναι μία περίοδος που έχεις άπλετο χρόνο να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα, να σκεφτείς τι έχεις κάνει και σίγουρα και τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Ν' αναθεωρήσεις τα πιστεύω σου και πιθανόν να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό όλο θα είναι αληθοφανές και όχι κάτω από μία ψυχολογική πίεση λόγω της κατάστασης που βιώνουμε»

Πώς κρατάς επαφή με το κοινό σου;

«Είναι αναμενόμενο η καθημερινότητά μου να μην έχει το ίδιο ενδιαφέρον όπως είχε στην κανονική ροή της ζωής μου, όπως και όλων μας άλλωστε. Παρ' όλα αυτά κραταω επαφή με στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μου στα social media , καθώς και φωτογραφίες από διάφορα photoshooting που έχω κάνει»

Τι tips προτείνεις για την καταπολέμηση της καραντίνας;

«Ο κάθε ισορροπημένος άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του δε χρειάζεται συμβουλές για να βρει τρόπους να περάσει την διαδικασία της καραντίνας. Από κει και πέρα η δική μου άποψη είναι ότι ''ότι δεν μπορείς να αποφύγεις απόλαυσε το''»

Σε αγχώνει για το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα της λήξης της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων;

«Θεωρώ πως η ημέρα μετά τη λήξη της καραντίνας είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλο τον κόσμο και σίγουρα κι εμένα, κυρίως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης»

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν λήξει όλο αυτό το κακό φαινόμενο, είναι ν' ανταμώσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου που μου έχουνε λείψει τόσο καιρό»

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις. Εσύ ανήκεις σε αυτή την ομάδα;

«Όχι»

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό»

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM