Ξύλο σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη: Ως εδώ!

Ξύλο χωρίς αιτία σε πολίτες, εικόνες ντροπής και μια πολιτική ηγεσία που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Όσα είδε όλος ο κόσμος από τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με το αναίτιο ξύλο σε πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ξεσήκωσαν στην πλειονότητα του ελληνικού λαού κύμα οργής και αντιδράσεων.

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες καταδεικνύουν ξεκάθαρα τα γεγονότα: παράβαση του νόμου, παράβαση καθήκοντος, υπέρμετρη, αναίτια βία κατά πολιτών.

Σήμερα η πολιτική ηγεσία της χώρας πρέπει να πάρει θέση. Όχι καταδικάζοντας απλώς το γεγονός. Όχι μένοντας στη διαταγή μιας ΕΔΕ που δεν θα ολοκληρωθεί και δεν θα αποδώσει ευθύνες, όπως δεκάδες άλλες κατά το παρελθόν.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έπρεπε από χθες να έχει τοποθετηθεί ανοιχτά και να έχει εκδιώξει από το σώμα τους αστυνομικούς που με τα πτυσσόμενα, αλουμινένια γκλοπ χτύπησαν τους πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Αντ' αυτού, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης πέταξαν ανάμεσα σε γονείς και μικρά παιδιά χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

Άλλο ένα μελανό σημείο που πρέπει να διευκρινιστεί είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε οικογένεια που καθόταν σε παγκάκι της πλατείας, ενώ –όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες– φορούσαν τη μάσκα τους και τηρούσαν τις αποστάσεις.

Μπαλάσκας: «Βγήκαν 30 από κατάληψη στη Ν. Σμύρνη»

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Στέφανος Μπαλάσκας χθες σε παρέμβασή στον τηλεοπτικό σταθμό Contra ανέφερε ότι πριν από το περιστατικό 30 άτομα βγήκαν από κατάληψη της Νέας Σμύρνης και επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις.

Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μιας και στη Νέα Σμύρνη δεν υπάρχει κατάληψη!

Συνήγορος υπεράσπισης αστυνομικών: «Τους επιτέθηκαν 60»

Σήμερα σε τηλεοπτική της παρέμβαση η συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών Εβίτα Βαρελά έκανε λόγο για επίθεση 60 ατόμων πριν από το περιστατικό!

Μάλιστα, η εν λόγω δικηγόρος προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αναφορά αυτόπτη μάρτυρα, η οποία δήλωσε αλλά και κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο ότι δεν είχε συμβεί πριν απολύτως τίποτα.

Γ.Γ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Αττικής: «Ως εδώ. Να τελειώνουμε με αυτούς που μας ντροπιάζουν»

Την απάντηση στην κ. Βαρελά, στον κ. Μπαλάσκα και σε καθέναν που νομίζει ότι έχει τη δύναμη να διαστρεβλώνει την αλήθεια που απορρέει από ήχο και εικόνα την έδωσε ο γενικός γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

Ο κ. Κρικέτος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Open: «Αυτές οι εικόνες μάς ντροπιάζουν όλους. Αν η ηγεσία δεν πάρει άμεσα μέτρα, θα δούμε κι άλλα. Θα γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω (εννοώντας τη δολοφονία Γρηγορόπουλου). Να τελειώνουμε με αυτά. Έχουμε και εμείς οικογένειες».

Η Ελλάδα δεν είναι αστυνομοκρατούμενο κράτος - Έχει Σύνταγμα

Η Ελλάδα δεν είναι αστυνομοκρατούμενο κράτος. Δεν θα καταφέρετε να σπείρετε τον φόβο και την καταστολή. Η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος. Έχει Σύνταγμα.

Από το ξυλοκόπημα του Ινδαρέ, το Κουκάκι, την Κυψέλη, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, τη Νέα Σμύρνη μέχρι τις εκλογές… είναι μία κάλπη δρόμος! Ως εδώ!