Χατζηδάκης: Θα πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για να μη γίνουμε «Μπέργκαμο»

Οι εκκρεμείς συντάξεις, το μεγάλο στοίχημα - Πρόνοια για τους συνταξιούχους που αναμένουν τρία χρόνια με 345 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την άποψη πως «θα περιμένουμε το απόγευμα τις ανακοινώσεις, αλλά η κυβέρνηση προχωρεί με την αρχή “πρώτα ο άνθρωπος”. Απολύτως δικαιολογημένη η διαμαρτυρία των επαγγελματιών, αλλά αν ικανοποιούμε την κάθε απαίτηση, η ζημιά θα είναι εκτενέστερη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Του Μάκη Θεοδώση

«Για να μη γίνουμε “Μπέργκαμο”, πρέπει να κοιτάμε και την οικονομία και την ανθρώπινη ζωή. Σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζουν παρόμοια μέτρα. Τα κρούσματα είναι κάτω από τον μέσο όρο και στον εμβολιασμό πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Το γεγονός πως έχουμε πράσινες περιοχές στον χάρτη είναι επίτευγμα των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε.

Για τις συντάξεις ανέφερε: «Ο στόχος είναι η ταυτόχρονη έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Παίρνουμε μέτρα ανακούφισης για τις εκκρεμείς, με παροχή εθνικών συντάξεων με αφετηρία από τα 345 ευρώ. Θα ισχύει και αναδρομικά και ο ΕΦΚΑ μού δηλώνει πως θα είμαστε έτοιμοι σε δύο μήνες. Βάζω λίγο παραπάνω, προς το Πάσχα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα μπάχαλο στον ΕΦΚΑ»

Οι εκκρεμείς συντάξεις απαιτούν περισσότερα βήματα, με μεταφορά υπαλλήλων, μπόνους σε όλους, αλλά το «σαράβαλο δεν μπορεί να γίνει τούρμπο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Εκδίδονται 15.000 εκκρεμείς τον μήνα και ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μηχανισμούς και γι’ αυτές που έρχονται. Θέλουμε μηχανισμό απλούστευσης και μεγαλύτερη ταχύτητα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τους υποψήφιους συνταξιούχους για την περίοδο από το 2018, ο υπουργός ανέφερε: «Θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα μπάχαλο στον ΕΦΚΑ και δεν μπορεί να υπερηφανεύεται γι’ αυτό το γεγονός. Θα μας ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είμαστε σωστοί μάνατζερ και εμείς θα το αντιμετωπίσουμε στοχευμένα», κατέληξε.

Πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM