Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί ένα ειδεχθές έγκλημα

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί ένα ειδεχθές έγκλημα

- Εφαρμόσαμε το Μητρώο στις ΜΚΟ - Η στοχοποίηση της ΝΔ απαράδεκτη

Του Μάκη Θεοδώση

Η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως «κάποια δημοσιεύματα εμφανίζουν εμπλοκή σε παραστάσεις ασυνόδευτων ανηλίκων. Η κ. Αγαπηδάκη πήγε στην Εισαγγελία. Κάποιες ΜΚΟ συνεργάζονται για τη διδασκαλία των παιδιών, έχουν μια κανονική ζωή με μαθήματα σε σχολεία, θέατρα», πρόσθεσε.

Για τη συμμετοχή του κ. Λιγνάδη σε τέτοιες δράσεις απάντησε πως «θα το εξετάσει η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε το Μητρώο, και από τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ενεγράφησαν μόνο 30 από αυτές. Έγινε μεγάλο ξεκαθάρισμα και με αυστηρό πλαίσιο», υπογράμμισε η υφυπουργός.

Στην αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ελευθεριάδου πως «από ΜΚΟ συνδεδεμένη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη "ψώνιζε" ο κ. Λιγνάδης», απάντησε πως «αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικοποίησης και κομματικοποίησης ενός ειδεχθούς εγκλήματος. Τέτοια θέματα δεν έχουν χρώματα και η προσπάθεια ταύτισης πολιτικών κομμάτων με αυτό δεν νοείται».

Για το αν πρέπει να παραμείνει η κ. Μενδώνη στη θέση της, ανέφερε πως «με ποια κατηγορία βαρύνεται η υπουργός; Δεν υπήρχαν καταγγελίες στο γραφείο της και πολιτικοποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ η σεξουαλική κακοποίηση». «Συσκοτίζει τη δημοκρατία, "πετάει" χαρταετό, το ίδιο έκανε στην περίπτωση του πρέσβη της Βενεζουέλας», επισήμανε.

Για την πιθανή αδράνεια της κ. Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη και ποιος ζήτησε την παραίτησή του το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως «η πολιτική ευθύνη υπάρχει, λάθος ο επικοινωνιακός χειρισμός, αλλά η στοχοποίηση της ΝΔ με hashtag είναι απαράδεκτο φαινόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

  .