βουλή

Βουλή: «Πέρασε» το νομοσχέδιο για τις αποδοχές της ΑΑΔΕ
– «Υπέρ» η ΝΔ – «Κατά» σύσσωμη η αντιπολίτευση

Του Μάκη Θεοδώση

Με τις ψήφους της συμπολίτευσης ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι τροπολογίες με τις ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών.

Θεσπίζεται η απαλλαγή επαγγελματιών από μισθώματα και τον Μάρτιο, η εισαγωγή χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες αθλητικών ενώσεων, η προκαταβολή σύνταξης και η ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση ανακοπής κατά της εκτελεστικής διαδικασίας εκποίησης της περιουσίας του οφειλέτη ενώπιον του πτωχευτικού δικαστηρίου.

Επί της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, «υπέρ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Βεσυρόπουλος: Στήριξη στους πληττόμενους

Όπως είπε κλείνοντας τη συζήτηση ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, η κυβέρνηση διαχειρίζεται την οριακή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία, προχωρά στους εμβολιασμούς, αντιμετωπίζει τις συνέπειες στην οικονομία, στηρίζει αυτούς που έχουν πληγεί και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση των περιορισμών. Η προσπάθεια αυτή, πρόσθεσε, συντελείται με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.